Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dragiæ, Young, Miles ostaju u svojim ekipama

U proteklim danima najviše je pažnje na amerièkim internetskim portalima zauzimao nedavni draft te sada veæ potvrðeni lockout u NBA ligi. No u istom tom razdoblju smo sa one strane Atlantika dobili potvrdu za nekolicinu igraèa koju su produžili vjernost sa svojim poslodavcima.

Objavili smo nedavno vijest o tome kako se Brazilac Leonardo Barbosa ipak neæe vratiti u svoj rodnu državu, veæ da je produžio sa jedinom kanadskom ekipom u NBA ligi. Isto tako spominjali smo i Raya Allena koji je oèekivano iskoristio klauzulu u svom ugovoru te produžio ugovor sa Bostonom. Isto tako je uèinio i Litavski centar Žydrunas Ilgauskas koji ostaje u prvacima Istoka, Miami Heatu

No ima i nekolicina igraèa koje smo propustili, odnosno koji su u proteklim danima riješili svoju sudbinu za narednu sezonu.

Slovenac i dalje u Houstonu

Slovenski reprezentativac Goran Dragiæ ostaje u Americi. I sljedeæe sezone, ukoliko naravno bude NBA košarke, ovaj æe bivši braniè ljubljanske Olimpije braniti boje Houstona. Bivši igraè Phoenix Sunsa je u protekloj sezoni upisivao 7,7 poena, 2,6 skokova i 2,5 asistencije po susretu. Dodajmo samo kako æe mu bankovni raèun biti teži za 2,1 milijun amerièkih dolara na ljeto.

Turiaf ostaje u Knicksima

28-godišnji Francuz je iskoristio tzv. player option i produžio ugovor sa NBA momèad iz New Yorka. Knicksi æe mu za sljedeæu sezonu platiti 4,1 milijun dolara. Francuski reprezentativac je protekle sezone èesto bio zamjena za njihovog (po)najboljeg igraèa Amar’ea Stoudemirea, u prosjeku je ubacivao 4,2 poena i uz to hvatao 3,2 lopte za dobrih 17 minuta provedenih na parketu.

Ryan Hollins i dalje u Clevelandu

Rezervni centar Clevelanda, Ryan Hollins, iskoristio je moguænost produženja ugovora te ostaje u Clevelandu za 2,5 milijuna dolara po sezoni. Prošle je sezone primao 200 tisuæa dolara manje, a u istoj je u 16,9 minuta na parketu prosjeèno zabijao 5,3 poena uz 2,7 skokova.

Thunder zadržao Nazra Mohammeda

Nakon što su za D.J.-ja Whitea i Morrisa Petersona, koji su prilike za igru imali na kapaljku, u Oklahomi dobili Nazra Mohammeda, oèito zadovoljni onim što je 208 centimetara visoki centar pokazao u tri mjeseca, odluèili su s njim produžiti ugovor prema kojem æe iduæe sezone zaraðivati 7,9 milijuna dolara. Mohammed je u 24 utakmice u Thunderu 7 puta bio u poèetnoj postavi, a za 17,9 minuta je prosjeèno bilježio 6,9 poena i 4,8 skokova.

Utah zadržala Milesa

24-godišnji krilni košarkaš C.J. Miles ostaje u gradu mormona. Košarkaš koji je u prošloj sezoni upisivao 12,8 poena, 3,3 skoka i 1,7 asistenciju po susretu je iskoristio moguænost produženja ugovora. Sljedeæa godina æe mu donijeti 3,7 milijuna dolara.

Diaw ostaje u Bobcatsima

Još jedan francuski reprezentativac je produžio ugovor sa svojom NBA ekipom, toènije Boris Diaw sa ekipom iz Charlotte. Za sljedeæu sezonu ovaj æe 29-godišnji krilni košarkaš primiti èak 9 milijuna amerièkih dolara. U prošloj sezoni je bilježio 11,3 poena, 5 skokova i 4,1 asistenciju.

Memphis produžio sa Youngom

Memphis Grizzliesi odluèili su zadržati Sama Younga u momèadi tako što su iskoristili opciju u njegovom rookie ugovoru i tako produžili njegov ugovor i na sljedeæu sezonu. Memphis je doveo ovog igraèa u svoje redove nakon drafta 2009. godine kada su ga izabrali 36. izborom. U svojoj dvogodišnjoj profesionalnoj karijeri Young ukupno ostvaruje prosjeène uèinke od 7,4 poena i 2,5 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE