Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dragić: “U Shaqu se skriva pravo dijete”

Donosimo vam intervju sa Goranom Dragićem, koji je jučer službeno potpisao za Phoenix Sunse, a s njime su razgovarali novinari slovenskog košarkaškog portala www.kosarka.si

U Sunsima ćete biti zamjena za Stevea Nasha, predstavlja li vam to dodatan motiv?

Svakako, na treningu kada igramo 5-na-5 veliki je motiv igrati protiv takvih zvijezda, pogotovo protiv Nasha. Trebat će još puno trenirati, još više raditi, i od njega što više naučiti da postanem još bolji košarkaš.

Izjavili ste da su vaši snovi zaigrati u NBA ligi. Sada su vam se ti snovi ispunili.

To su vjerojatno snovi svakog igrača, pa tako i moji, da jednog dana zaigram u NBA ligi. Nisam se još privikao, jer se sve tako brzo dogodilo. Stvarno sam jako sretan, malo i nervozan prije početka, ali na parketu će se sve to zaboraviti i dat ću sve od sebe da što bolje odigram.

Koliko dugo ostajete u Sloveniji i što ćete raditi?

Već u subotu imam let za povratak u Ameriku. Inače ću tu probati što više vremena prevest sa roditeljima, bratom i prijateljima, koji će mi svakako najviše nedostajati.

Kakav je grad Phoenix?

Grad je stvarno fenomenalan, vrlo lijep, nije velik, jedino je možda malo prevruće. Trenutno je tamo oko 40 stupnjeva, ali zimi bi se trebala temperatura spustit na 25 stupnjeva. Ljudi su veoma ugodni.

Kako je sa stanom?

Stan sam si već sredio. Sada je potrebno srediti papire da mogu živjet u Americi. Pokraj mene je nekoliko suigrača, a zvijezde poput Nasha, Shaqa i ostalih žive u malo bogatijem kvartu. Mi ostali si zasad to još ne možemo priuštiti.

Kakav je osjećaj nakon potpisa ugovora, je li vam se zatresla ruka?

Ruka se nije ništa tresla, jedva sam čekao na to. U SAD-u sam bio mjesec dana i stvarno sam već sa nestrpljenjem iščekao taj potpis. Bilo je nekoliko problema sa “buyoutom”. Dva dana kasnije kada sam dobio papire, odmah sam potpisao.

Ide li tko s vama u Ameriku?

Idem sâm. Mama i tata će i dalje raditi, brat će igrati za Geoplin Slovan. Živio sam već sâm u Španjolskoj i lani kad sam igrao za Union Olimpiju. Sada će svakako biti drukčije, ali mislim da neću imat većih problema sa adaptacijom.

Kako se razumijete sa trenerom?

Zasada veoma dobro. Pričao sam s njim vezano uz minutažu i sve je tako kako su mi obećali. Vidjet ću kako će biti ubuduće kada počene nova sezona. Individualno sam najviše trenirao sa Danom Majerleom i Terryem Porterom.

Jesi li za savjet možda pitao kakvog slovenskoga igrača, koji je igrao ili igra u NBA?

Tu mi je najviše pomagao Rašo Nesterović, pitao sam ga vezano uz život, igru, uglavnom saznao sam sve.

Može li Phoenix osvojiti NBA prsten?

Kada sam došao tamo svi su me ispitivali o tome. Praktički cijela javnost očekuje dobar rezultat, svi očekuju bolji rezultat nego lani. Zadnjih godina su ih često Spursi zaustavili, a bilo bi lijepo ove godine napravit korak naprijed i osvojit NBA prsten.

Tko od igrača predstavlja najveći autoritet i tko vam se od tih zvijezda najviše dopao?

Svakako Shaq. Fenomenalna osoba koja se cijelo vrijeme zabavlja. Kad ga vidiš ogroman je, pravi ormar, ali kad ga upoznaš vidiš da se u njemu skriva pravo dijete. Inače me i Grant Hill odlično prihvatio, upoznao sam njegovu ženu i dijete. Kod njega sam se stvarno osjećao domaće.

Jesi već bio dio neke šale, koje pripreme novim igračima?

Ne, zasad još ne. Već u ponedjeljak putujemo na pripreme i navodno ćemo mi novi igrači morati pjevati ispred cijele dvorane, tako da ću se morat dobro pripremit.

Jesi li prisustvovao u rookie programu?

Da, bio sam četiri dana u New Yorku i bilo je jako zanimljivo, jer su nas učili o medijima, novcima i bilo je veoma korisno za sve nas koji smo iz Europe, gdje je potpuno drukčija kultura.

Kako izgleda jedan običan dan u Phoenixu i kamo su vas odveli suigrači prvu večer?

Ustanem oko sedam ujutro, pojedem doručak, a u pola devet me već čeka prvi trening. Prva dva sata je na rasporedu trening, poslije je još jedan sat i pol na parketu sa loptom, a poslije treninga svi igrači odemo skupa na ručak. Prvi dan smo se svi skupili i otišli u jedan disko te nazdravili na uspješnu sezonu.

Kakva je situacija za curama, jer znamo da ste dosta popularni kod ženskog spola?

Ako ideš van sa košarkaškim zvijezdama onda svakako ne fali lijepih žena. Upoznao sam ih već nekoliko, ali smo zasada samo prijatelji. Prvo moram upoznati ljude ako želim nešto ozbiljnije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE