Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dragić: “Znao sam da će me izabrati Phoenix”

Donosimo vam intervju  sa slovenskim reprezentativcem, objavljen na nbaliga.si. Kao što znamo Dragić je bio izabran u 2. rundi od strane Spursa, koji su ga poslije poslali u Phoenix.

Prvo sve čestitike za izbor. Jeste li zadovoljni ?

Naravno da jesam. Došao sam u ekipu, za koju sam znao da će me izabrat, jer sam bio kod njih na testiranju i rekli su da će me izabrati. Pitanje je bilo u prvom ili drugom krugu. Na kraju je to bilo u drugom krugu, kad me je Phoenix mijenjao za 45. pick sa San Antonio Spursima.

Sve se dogodilo tako brzo. Još nedavno niste imali namjeru da odete na workout u NBA ligu.

Istina je, nisam imao namjeru da odem u NBA kamp u Trevisu. Poslije sam dobio poziv od svog manađera, da me ozbiljno žele vidjeti na treningu Phoenixa. Tad sam već bio na pripremi sa slovenskom reprezentacijom i nisam uopće računao na to. U šest ujutro sam morao odletiti u Pariz pa poslije u Los Angeles i iz Los Angelesa u Phoenix. Sve skupa trajalo je oko 15 sati, tako da sam u Phoenix došao dosta umoran.

Kako si se iskazao kod nadležnih ljudi u Phoenixu, da su vas htjeli odmah u svojoj ekipi? Nije vam smetao umor poslije dugog putovanja?

Dao sam sve od sebe i pokazao sve što znam. Bio sam umoran, ali mi nije smetalo, jer sam znao da je to moja prilika i da ju moram iskoristiti. Rekli su da me prate već duže vrijeme i da im se sviđa moj stil igre. Očito sam se i na treningu dobro iskazao.

Kako vam se sviđa ekipa Phoenixa? Za njih igra i vaš uzor Steve Nash.

Jako mi se sviđa, imaju stil igre koji mi jako odgovora, jer i sam puno dajem na protunapade te brzu igru. Nash je stvarno jedan od mojih najdražih igrača i mislim da bi mi mogao biti jako dobar mentor te da ću sa igrama pokraj njega još brže napredovati.

Odlazite u NBA ligu već ove godine jer vas generalni menađer Kerr želi vidjeti što prije, ili ćete ostati još neko vrijeme u Europi?

To je pitanje na kojeg još nemam pravi odgovor. Sve ovisi o dogovoru među ekipama, ali to je bolje pitanje za mog menađera. Tako da još sam neznam gdje ću igrat slijedeće godine, ali važno je da igram.

U tim danima bilo je i govora u tužbi sa strane Geoplina slovana protiv Tau Ceramice, zbog vaše odštete, koji bi trebao dobit Slovan. Jel mogući scenarij, da ćete na kraju postati igrač Slovana, jer Tau nebi htjeo platiti odštetu pa bi možda to učinio Phoenix?

Ne znam, sve je moguće, sa takvim stvarima se igraju drugi ljudi.

Video: Pregled Dragièevog workouta i intervju sa njim

Latest Posts

NE PROPUSTITE