Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dragièeva fantastièna predstava u doigravanju

Steve Kerr sad može slobodno priznati da je dobro birao na draftu, ali i da je malo pogriješio u procjeni za treæu utakmicu protiv Spursa. Naime, kada je prognozirao kako æe Goran Dragiè odigrati u ovoj utakmici, generalni menadžer Sunsa je rekao da od trenutka kad ga je izabrao na draftu oèekuje od njega 21 poen u zadnjoj èetvrtini.

Dragiè je postigao 23 poena u posljednjem periodu utakmice u kojoj su Sunsi šokirali Spurse i pobijedili ih rezultatom 110-96.

Rezervni razigravaè Sunsa je odigrao fantastièno završni dio utakmice i time je dodao još jedan od istaknutih trenutaka Sunsa u doigravanju. Za Spurse je ovo bio jedan od neugodnih trenutaka iz više razloga. San Antonio je izabrao Dragièa na draftu 2008 godine, ali po nalogu Sunsa. Sunsi su bili jedina momèad koja je testirala (i to tajno) ljevorukog 1.91 cm visokog igraèa iz Slovenije, i nakon što je poèela druga runda izbora, Kerr je poèeo užurbano zvati druge klubove.

Poèevši sa Minnesotom na 31. mjestu, Sunsi su poèeli davati ponude za otkup izbora sa kojim bi mogli izabrati Gorana. Tek su Spursi koji su imali 45. izbor pristali i oni su izabrali Dragièa za Sunse. On je sljedeæi dan imao utakmicu za reprezentaciju Slovenije i taj izbor je prespavao, a vijest o izboru mu je priopæio njegov agent sljedeæe jutro.
“Steve Kerr zbog njega izgleda jako pametan”, izjavio je trener Spursa Gregg Popovich i dodao da je sretan zbog Stevea, ali nesretan zbog Spursa. Skauti Sunsa koji rade u Europi su bili impresionirani Dragièevim atletskim sposobnostima, obranom i napadaèkom igrom, i nakon što je Kerr vidio Dragièa uživo, i on je bio takoðer impresioniran. “Zaljubili smo se u njega jer je skroman, ali igraè sa srcem”, izjavio je Kerr i dodao da je Dragiè mirni natjecatelj.

Ali ni Spursi nisu loše prošli u toj razmjeni jer su sa izborom koji im je dao Phoenix, ove sezone na draftu izabrali DeJuan Blaira i èini se da je to dobitna kombinacija za obije momèadi, ali nakon ove utakmice se Spursi ipak ne osjeæaju u dobitnom raspoloženju jer trenutno gube 3-0 u polufinalu Zapadne konferencije.

“Bila je to dobra razmjena igraèa i za njih, mi smo u bili u situaciji da nam je trebao rezervni razigravaè da odmori Stevea Nasha,” dodao je Kerr. Iako je Nash glavni u Sunsima, uloge su se zamijenile u posljednjoj èetvrtini 3 utakmice protiv Spursa. Nash je bio na klupi i bodrio svoju zamjenu koja je fantastiènom igrom šokirala Spurse.

“Bilo je to predivno, nisam mislio da æu morati natrag u igru nakon ovakve predstave,” izjavio je Nash koji je veæinu zadnje èetvrtine proveo na klupi, i koji je ušao u igru samo na kraju da izvede slobodna bacanja. Još jedan igraè kojeg su Spursi izabrali na draftu i poslali u Phoenix (Leandro Barbosa) je takoðer igrao odlièno u posljednjoj èetvrtini, ali to je ipak bio Dragiè show u kojem je on urezao svoje ime u doigravanju.

Nakon što je odigrao lošu drugu utakmicu protiv Spursa, u ovoj je gotovo sam pobijedio momèad Spursa nakon što je 23 od ukupno 26 poena postigao u posljednjoj èetvrtini.

Druga trica od èetiri koje je postigao u zadnjoj èetvrtini je otvorila sve, kad je iz kuta pogodio tricu preko Georgea Hilla, i nakon toga je krenulo sve. “Nisam oèekivao da æu pogoditi taj šut, samo sam išao iznuditi prekršaj, ali nakon toga je obruè jednostavno bio preširok,” izjavio je Dragiè. U prvom poluvremenu su Sunsi u jednom trenutku zaostajali za èak 18 poena, dok su na kraju utakmice vodili sa 16 poena razlike, a Goran je igrao cijelu èetvrtu èetvrtinu.

Trener Sunsa Alvin Gentry je hrabrio Dragièa i govorio mu da bude agresivan i da se ne brine za pogreške, a Dragiæu se samopouzdanje podizalo sa svakim košem koji je pogaðao. “Ne znam koliko je igraèa u povijesti imalo ovakve predstave u posljednjoj èetvrtini doigravanja, ali ovo je velika stvar i ja sam ponosan na njega” dodao je Nash.

“Osim Michaela Jordana, ja se ne sjeæam nikoga ko je odigrao tako važnu utakmicu pod takvim pritiskom, posebno ako se radi o tako mladom igraèu”, izjavio je Kerr i dodao kako je to izvanredno za njega.

Izvanredno i fantastièno nisu rijeèi koje su spominjali navijaèi Spursa nakon utakmice, ali su svi spominjali Dragièa nakon utakmice, bar oni koji su znali njegovo prezime, a momèad Spursa je bila šokirana.

Jesam, šokiran sam,” izjavio je Tim Duncan i dodao: “Oni su postigli svaki koš iako smo se mi trudili da zadržimo prednost koju smo imali, trudili smo se da im otežamo povratak u utakmicu, ali njima je sve polazilo za rukom.”

Teško je, ne samo zato što je rezultat 0-3, nego i zbog naèina kako su nas pobijedili,” dodao je razoèarani Manu Ginobili na kraju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE