Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Drama u Londonu, Utah prekinula crni niz

Košarkaši New Jerseya i Toronta priredili su londonskoj publici, u drugoj njihovoj utakmici u O2 Areni, pravi spektakl. Naime, New Jersey je pobijedio 137-136 nakon tri odigrana produžetka.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Andrea Bargnani (35)
  • Asistencije: Deron Williams (18)
  • Skokovi: Kevin Love (21)
  • Ukradene lopte: Eric Bledsoe (7)
  • Blokade: Brook Lopez (8)

Londonèani su tako mogli uživati u petnaest minuta ekstra vremena u kojima se moglo svašta vidjeti. I jedni i drugi su mnogo toga propustili, kako u osnovnom dijelu igre, tako i u produžecima, a na kraju je malo više strpljenja i sreæe ostalo na strani Netsa. Sama završnica je pripala jednom igraèu, Travisu Outlawu iz New Jerseya, koji je zabio posljednjih osam poena Netsa na utakmici i tako bio glavni krivac za poraz Toronta. Podsjetimo da je 24 sata ranije, u petak, New Jersey takoðer slavio, tada 116-103.

Èak su èetiri košarkaša New Jerseya zabili 20 poena i više na utakmici: Lopez je postigao 34 uz 14 skokova, Williams 21 i 18 asistencija, te Vujaèiæ 25 i Humphries 20. Kod Toronta je najbolji bio talijanski košarkaš Andrea Bargnani sa 35 poena i 12 skokova.

Produžetak, ali samo jedan, je bio potreban da Utah napokon prekine negativni niz na svom parketu. Utah je, naime, imala sedam domaæih poraza zaredom (svi ostvareni tijekom veljaèe), ali su u subotu naveèer pobijedili Sacramento 109-102. Do prekida te crne serije ih je vodio Al Jefferson sa 27 poena, sedam skokova i èetiri asistencije, dok je na drugoj strani ponovno sjajan bio DeMarcus Cousins sa 18 poena i skokova, te sedam asistencija.

U svakoj od èetiri èetvrtine Portland je spustio Charlotte ispod 20 poena, a dobili su utakmicu sa 93-69. Vrlo brzo nakon što je napustio Charlotte i pojaèao Portland Gerald Wallace je igrao protiv svoje bivše momèadi, no bio je potpuno “milostiv”. Klubu u kojem je proveo sedam sezona je postigao sedam poena uz šut iz igre 1-7. Kada smo veæ kod broja sedam, recimo da je ta promjena napravljena sedam minuta prije “deadlinea”.

Od pojedinaènih dosega spomenimo 18 poena, 11 skokova i osam asistencija Johna Walla, prvog izbora drafta, za Washington u pobjedi protiv Minnesota 103-96. Još je bliže triple-doubleu bio Blake Griffin èiji su LA Clippersi pobijedili Denver 100-94. Odlièni Griffin je ubacio 18 poena, uz 12 skokova i devet asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE