Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dramatièna pobjeda Lakersa, Warriorsi bolji od Clippersa

Na NBA parketima odigran je sinoæ derbi dviju najtrofejnijih momèadi u povijesti lige. U Staples Centeru LA Lakersi su na kraju u tijesnoj završnici savladali Boston Celticse 97:94.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Ersan Ilyasova (31)
  • Asistencije: Monta Ellis (11)
  • Skokovi: Evan Turner (15)
  • Ukradene lopte: Andre Iguodala (4)
  • Blokade: Samuel Dalembert (5)

Lakersi su uspjeli preokrenuti pet koševa zaostatka dvije minute i 41 sekundu prije kraja susreta. U tom su periodu zabili osam koševa, Kobe Bryant i Andrew Bynum svaki po èetiri, dok Boston nije zabio niti jedan. Imali su Celticsi posljednji napad i priliku za produžetak, ali šut Raya Allena prvo je uspješno sprijeèen, dok Rajon Rondo i Paul Pierce nisu uspjeli zabiti za produžetak.

Bila je Lakersima ovo treæa uzastopna pobjeda nad Celticsima i prva na domaæem parketu od prosinca 2008. godine. Isto tako, bila im je ovo 18. ovosezonska domaæa pobjeda u 20 odigranih utakmica.

Bryant je zabio deset od svojih 26 koševa ukupno u èetvrtoj èetvrtini, dok je Bynum pridodao 20 koševa i 14 skokova. Double-double uèinak od 13 koševa i isto toliko skokova ostvario je Pau Gasol, dok je dvoznamenkast bio i Metta World Peace s 14 koševa. Kod Bostona je najbolji bio Rajon Rondo s 24 koša i 10 asistencija, Ray Allen je zabio 17, Kevin Garnett 14 uz 11 skokova, dok je Paul Pierce ubacio 13 koševa uz 9 asistencija.

Philadelphia je New York Knicksima nanijela peti uzastopni poraz. Slavili su 76ersi sa 106:94 u Madison Square Gardenu nošeni uèinkom Loua Williamsa koji je 14 od 28 koševa zabio u treæoj èetvrtini. Evan Turner upisao je 24 koša i 15 skokova, a Andre Iguodala 19 koševa, 8 asistencija i 7 skokova za 76erse, dok opširnije o utakmici možete proèitati ovdje.

Indiana Pacersi poraženi su na gostovanju na Floridi i drugi put u dva dana. Nakon što ih je Miami savladao u produžetku, Orlando je to uèinio puno uvjerljivije sa 107:94. Dwight Howard zabio je 30 koševa uz 13 skokova, dok je J.J. Redick dodao 18 koševa uz, za sebe rekordnih u karijeri, devet asistencija za treæu pobjedu Orlanda nad Indianom u èetvrtom ovosezonskom srazu.

Orlando je dobio èetiri od posljednjih pet utakmica, a u ovom ga susretu nije omela ni èinjenica da je igrao bez startera Hede Türkoglua i Jasona Richardsona. Kod poraženih Pacersa najbolji s 22 koša bio je Paul George.

Golden State Warriorsi savladali su LA Clipperse u gostima 97:93. Dorell Wright zabio je 18 od svojih 20 koševa u prvom poluvremenu, a Monta Ellis dodao je 19 koševa i 11 asistencija u 17. ovosezonskoj pobjedi Warriorsa u 38. utakmici.

Kod Clippersa, kojima je ovo bio 16. poraz u 39. utakmici, najefikasniji s 27 koševa i 12 skokova bio je Blake Griffin. Chris Paul dodao je 23 koša, a Randy Foye 16 koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE