Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draymond Green otkrio koju individualnu nagradu želi

Obrana Golden State Warriorsa nije baš sjajna ove sezone. Primaju 105,8 poena na 100 posjeda, 23. u NBA-u. U nizu od pet utakmica zaredom koje su pobijedili, obrana prima 107,5 poena na 100 posjeda.

Draymond Green je među elitnijim obrambenim igrača, zbog njegove sposobnosti da može čuvati pa skoro sve pozicije na terene. Dok je on na terenu on i dalje primaju popriličan broj poena, 104,9 na 100 posjeda.

No, on je igrač koji je bio među glavnim kandidatima za nagradu najboljeg obrambenog igrača godine, a tu nagradu on želi, kako je rekao novinaru ESPN-a, Chrisu Haynesu.

To je nešto što želim osvojiti“, rekao je Draymond. „Ako postoji nešto zbog čega sam sebičan, onda je to ova nagrada. Želim tu nagradu. Ne smeta ako mi kažu da sam sebičan kada pričamo o tome. Jako želim tu nagradu. To je zato što sebe vidim kao obrambenog igrača. Da vidim sebe kao strijelca, želio bih osvojiti nagradu za najboljeg strijelca. Ako sam strijelac onda bi to trebao raditi, želio osvojiti tu nagradu zato što bi ta nagrada pokazala kako sam najbolji u onom što radim. Zato je to što želim osvojiti.“

Kawhi Leonard osvojio je tu nagradu dvije godine zaredom. Možda bi se moglo i raspravljati o tome tko bi trebao osvojiti tu nagradu prije dvije godine, zbog toga što je Leonard neko vrijeme bio ozlijeđen, ali teško je raspravljati o tome s ljudima koji su glasali. Leonard je vrhunski obrambeni igrač.

Green je i dalje razlog zbog kojeg mogu raditi svakakve promjene u obrani, ima 1,7 blokadu po utakmici i on je igrač koji radi razliku. Leonard, Rudy Gobert, DeAndre Jordan će sigurno biti u kombinaciji za najboljeg obrambenog igrača.

Ako Green želi da bude obrambeni igrač godine, njegovi će se suigrači morati trgnuti i početi igrati bolju obranu. Budite sigurni kako im Green to već govori.

Latest Posts

NE PROPUSTITE