Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draymond Green: Spreman sam za borbu nakon kaosa u četvrtoj utakmici

Draymond Green je stajao tiho u kutu svlačionice, utisak sudačkih odluka i rasprava između igrača na terenu izmamili su od trenera, Stevea Kerra, da naglasi važnost ovakvih utakmica u NBA finalima. Udaljeni jednu pobjedu od prstena i postavljanja rekorda nepobjedivosti u doigravanju, Golden State Warriorsi su spriječeni dosuđenim prekršajima, tehničkim pogreškama i dobrom igrom LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga.

Bili smo svezani, što smo mogli napraviti?“, rekao je Green za The Vertical. „Imamo momke poput Stepha [Curryja], Klaya [Thompsona] i Kevina Duranta, kojima dosude dva ili tri prekršaja za nekoliko minuta, pa je teško igrati čvrsto. Ne možemo biti čvrsti protiv sudaca.“

No, skidam kapu Kyrieu i Jamesu, igrali su poput zvijezda kakve jesu. Željeli su ovu pobjedu, očigledno“, dodao je Green u sportskom duhu.

Na cijelom parketu su se odvijale borbe, tijela su se komešala, s Greenovim ofenzivnim faulom na Imanu Shumpertu, te isključenjem u trećem periodu tenzije su porasle. Svemu je doprinijela i greška u komunikaciji kada je tehnička dodijeljena Kerru. Durant je dobio nezgodan udarac u glavu od Kevina Lovea u istom periodu, a onda i rasprava s Jamesom. Zaza Pachulia je zadao udarac u međunožje Shumpertu, na što su James i Irving odgovorili maestralnim performansom.

Green predvodi ove Warriorse na terenu i u svlačionici, njegov stav je od nemjerljivog značaja suigračima. Željeli su završiti seriju u ovoj utakmici, zapečatiti sudbinu i proslaviti ‘metlu’ pod svodovima Quicken Loans Arene, u domu ljutih protivnika. No, ništa od toga za sada, ostaje izraditi plan za večerašnju utakmicu.

Green je iskoristio svoj autoritet za analiziranje diskutabilnih sudačkih odluka u korist Cavaliersa. Nakon utakmice, suci su preuzeli punu odgovornost za Draymondovo isključivanje, koje je popraćeno povicima iz publike – „Draymond sucks“ i „Hit the road“.

Pobijedite u jednoj utakmici i uzimate sebi za pravo pričati gluposti“, rekao je Green na izlasku s parketa.

Warriorsi su još uvijek u dominantnoj poziciji, a potencijalna zaključna utakmica ih čeka večeras. James i Irving su kombinirano ubacili 71 poen, uhvatili 17 skokova i podijelili 15 asistencija u prethodnom dvoboju. Ono što je Cavaliersima falilo jeste doprinos Lovea, J.R. Smitha i Tristana Thompsona u startnoj petorci, te podrška s klupe Shumperta i Richarda Jeffersona.

Warriorsi su nas doveli gdje su htjeli“, komentirao je James. „No, na kraju dana, želimo se staviti u poziciju da igramo još poneku utakmicu, što smo kod kuće i učinili.“

Nadam se da ćemo se vratiti u našu dvoranu još jednom ove godine“, dodao je.

Cleveland je preživio, stvorivši niz aluzija na prošlu sezonu i vodstvo od 3-1 koje su Warriorsi ispustili. Jednu pobjedu udaljeni od prstena, Golden State će imati osokoljenog Greena i priliku za drugi naslov u posljednje tri godine.

Nikoga ne zanima ta priča o 3-1“, rekao je kandidat za najboljeg defenzivca godine. „Bilo je 3-0, moguće je spominjati prošlu sezonu ali zapravo nikoga nije briga. Bit ćemo spremni.“

Čeka nas sudar titana..

Latest Posts

NE PROPUSTITE