Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draymond Green ušao u povijest

Golden State Warriorsi su sinoć iz trećeg pokušaja napokon slavili protiv Memphis Grizzliesa sa 122:107. Osim toga, Draymond Green je privukao pažnju na sebe odličnom partijom i nesvakidašnjim triple-doubleom.

Green je zabio samo 4 poena, ali imao je 12 skokova, 10 asistencija i čak 10 ukradenih lopti. Tako je ušao u povijest kao prvi igrač s ostvarenim triple-doubleom, a da je zabio manje od 10 poena.

Osim tog rekorda, postao je i prvi igrač s 10 ukradenih lopti i 5 blokada na jednoj utakmici te prvi nakon Brandona Roya 2009. godine koji je uopće ukrao 10 lopti.

Sve je rečeno. Draymond je dominirao utakmicom… To je najdominantnija utakmica od igrača koji je zabio 4 poena koju sam ja ikad vidio“, rekao je nakon utakmice Steve Kerr.

Suigrači su mu bili raspoloženi pa mu nije bilo teško skupiti asistencije. Klay Thompson je postigao 36 poena (8/15 za tricu), a Kevin Durant je ubacio 24, no obrana je ono gdje je Green dominirao. Dubsi su odlično zatvorili reket te je Marc Gasol gađao samo 4/14, a on je bio ključni igrač te obrane.

On brani cijeli tim. Stavite ga na Marca Gasola, stavite ga na Zacha Randolpha, neka preuzme Mikea Conleya. Koliko igrača u ligi to može?“, nadodao je Kerr na Greenovu obrambenu funkciju.

Da je kojim slučajem postigao 10 poena, postao bi tek peti igrač u povijesti s tzv. quadruple-double učinkom i pridružio bi se Hakeemu Olajuwonu, Davidu Robinsonu, Nateu Thurmondu i Alvinu Robertsonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE