Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draymond Green žestoko raspalio po Paulu Pierceu

Najbolji trash talkeri u košarci idu daleko iznad nekih usputnih komentara, pokušavaju vam se uvući pod kožu i uvrijediti samu srž bića. Kevin Garnett je bio jedan od najboljih u ovoj profesiji, pa ste vjerojatno čuli neke priče o mnogim igračima koji su ga mrzili iz dna duše i van terena.

Slučajeva je mnogo, a jedan od poznatijih je svakako duel s tadašnjim suigračem iz Boston Celticsa, Glenom Big Baby Davisom.

Davis je pukao na kraju blowout utakmice s Blazersima u šampionskoj sezoni, nazad u 2008. Garnett je smatrao da rezerve koje su ušle nisu uložile dovoljan trud, pa se unio Davisu u lice. Glen je počeo plakati nakon bliskog susreta, mašući svojim ručnikom.

Jedan od čudnijih događaja se desio s Joakimom Noahom, tijekom njegove rookie sezone. Garnett ga je upitao da li bi mu mogao proći prstima kroz kosu, aludirajući na to da ga gleda kao ženu. Noaha je to naljutilo, pa mu je odgovorio nekako razočarano.

Čovječe, KG, imao sam tvoj poster na zidu, ugledao sam se na tebe..“

U kasnijem intervjuu za Bleacher Report, Francuz je izjavio:

On je jako loš tip. Gdje je poštovanje, kolegijalnost? Mnogo je ružan, također..“

Prepucavanje se nastavilo u godinama poslije, Noah je prozvao Garnetta nakon meča protiv Celticsa u 2013. – „Uvijek se zamara nekim s*anjima“, a svakako najbizarniji čin u cijeloj priči se desio godinu kasnije. Garnett je već igrao za Brooklyn Netse, a u jednom duelu je pokušao ugristi Noaha koji ga je čuvao.

Najozbiljniji slučaj Garnettovog trash talka je svakako onaj s legendom San Antonio Spursa i sporta generalno, Timom Duncanom.

Minnesota Timberwolvesi su igrali sa Spursima u prvoj rundi doigravanja, 9. svibnja 1999. godine. U jednom trenutku, Garnett se okrenuo prema Duncanu koji je prilazio liniji slobodnih bacanja i rekao: „Sretan Majčin dan, pi*ko!“

To svakako ne bi bila neuobičajena stvar, da Duncanova majka nije preminula nakon borbe s rakom dojke, dan prije Timovog četrnaestog rođendana.

Ova priča nikada nije zvanično potvrđena od strane nekog drugog aktera, ali je općepoznato da Duncan prezire Garnetta.

Za Duncana u NBA krugovima vrijedi jedan postulat – ako ga naljutite, uništit će vas u svakoj prilici koju dobije. Sukladno tome, Timove brojke protiv Garnetta su: 19,4 poena uz 11,6 skokova po meču, te omjer od 44-17, uključujući i doigravanje.

Danas, Draymond Green sigurno nije na nivou Big Ticketa, ali njegovi komentari upućeni Paulu Pierceu tijekom sinoćnjeg sraza Warriorsa i Clippersa ga čine jednim od prgavijih igrača u ligi.

Desilo se u tako ranoj fazi utakmice, kad su Clippersi imali još neke teoretske šanse, ali to nije zaustavilo Draymonda u naumu da izludi starijeg kolegu.

Blake Griffin je stao na liniju slobodnih bacanja, a Green je dobacio prema klupi gostiju:

Pokušavaš imati tu oproštajnu turneju. Ne vole te toliko! Mislio si da si Kobe!“

https://www.instagram.com/p/BQ4W5JlAgZ0/?taken-by=bleacherreport

Mišljenja su podijeljena, postoje navijači koji vole jednog ili drugog, kao i mnogi koji ne vole Greena i uvijek će izabrati drugu stranu. Ali moramo priznati, ovo je bio ozbiljan trash talk.

Odgovor Piercea nismo dugo čekali. Rekli bi da zbori Istinu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE