Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draženov ulazak u Kuću slavnih

IZABRAN TEK U TREĆEM POKUŠAJU

Tek je u trećem pokušaju (2002.) ušao u Kuću slavnih. Prvi put je bio nominiran 1999., drugi put 2001. Opet je zakinut, trebao je ući odmah u prvoj nominaciji 1999. Ali možda je ovako i bolje, jer je ušao iste godine kad i jedan od najvećih košarkaša svih vremena, Magic Johnson. Dražen Petrović se u Kući slavnih pridružio još jednom našem velikanu, Kreši Ćosiću, koji je izabran 1996.

Na službenoj stranici NBA lige (nba.com/history) nalazi se popis najboljih igrača u povijesti lige: all-time great players. Tamo je i Draženovo ime, kakvo veliko priznanje i čast!

Na početku sezone 1993/94. Draženov dres s brojem 3 podignut je pod krov dvorane New Jersey Netsa. Tadašnji trener Netsa Chuck Daly na ceremoniji je rekao:

“Ne znam može li se uopće riječima opisati što je Dražen značio ovome klubu, emocionalno, fizički i na ostale načine. Svi ćemo zauvijek pamtiti ono što smo upravo vidjeli na ekranu, taj osmijeh, taj osjećaj, taj natjecateljski duh, i sa stanovišta košarke izbačaj lopte prema košu. Nikada ga nećemo zaboraviti.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE