Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draženova noć u Brooklynu

Večeras će na utakmici Brooklyn Netsa i Chicago Bullsa biti odana počas najvećem hrvatskom košarkašu koji je prvi kročio na NBA parkete.

Posebna večer posvećena prerano preminulom Mozartu biti će obilježena prekrasnim sjećanjima na sve fenomenalne stvari koje je radio za nekadašnje New Jersey, danas Brooklyn Netse.

Iako je Petro proveo tek dvije i pol sezone u dresu Netsa, ostavio je neizbrisiv trag ne samo svojom igrom, već cjelokupnim dojmom koji je ostavljao na navijače Netsa. Svojim osmijehom i radnom navikom privukao je simpatije diljem NBA svijeta, a po ovim obilježavanjima njegove karijere vidi se da je jako cijenjen i dan danas. Sam Dirk Nowitzki rekao je kako Dražena pamti kao najvećeg europskog igrača ikada.

Ne zaboravimo kako je Dražen u svojoj posljednjoj sezoni bio u trećoj najboljoj postavi nikad jače NBA lige te je predvodio sve bekove lige s 51.8% šuta iz igre, a prosječno je zabijao 22.3 koša po utakmici. U toj sezoni Dražen je postigao i svoj rekord, ubacio je 44 poena protiv Houstona.

Petrovićev dres s brojem 3 umirovljen je i visi na svodu dvorane u Barclays Centru u Brooklynu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE