Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dream Team iz 1992. kolektivno u Hall of Fame

Ne bude li senzacionalnog iznenaðenja, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Amerièkih Država s Olimpijskih igara u Barceloni 13. æe kolovoza ove godine uæi u Kuæu slavnih.

Finaliste klase 2010. Hall of Fame æe objaviti 12. veljaèe u Dallasu tijekom All-Star vikenda. Oèekuje se da æe zdanje u Springfieldu rasprostrti crveni tepih najboljoj košarkaškoj momèadi koja je ikad istodobno bila na parketu, olimpijskim pobjednicima Igara 1992. godine. U legendarnom finalu istih SAD je pobijedio Hrvatsku predvoðenu Draženom Petroviæem 117-85.

Osim sa suigraèima, pojedinaèno bi svoje mjesto u Kuæi slavnih trebali dobiti Karl Malone i Scottie Pippen, èlanovi originalnog Dream Teama.

U momèadi su još bili Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, John Stockton, Clyde Drexler, Pat Ewing, Chris Mullin, David Robinson i Christian Laetner.

Sastav je vodio prošlog svibnja preminuli Chuck Daly, koji tijekom cijelog turnira niti jednom nije pozvao minutu odmora.

Sveèanost primanja bit æe održana 13. kolovoza premda je obièaj da se održava u prvim danima rujna. Razlog pomicanja unaprijed Svjetsko je prvenstvo u Turskoj, koje se igra od 28. kolovoza do 12. rujna, odnosno pripreme za njega.

Latest Posts

NE PROPUSTITE