Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dream Team u Turskoj: James, Wade i Bryant opet skupa

U srijedu je predsjednik Košarkaškog saveza Sjedinjenih Amerièkih Država, Jerry Colangelo, objavio listu od 27 igraèa na koje raèuna za SP u Turskoj 2010. i OI u Londonu 2012. godine.

Na listi su èak devetorica od 12 košarkaša koji su sjajnom igrom vratili dostojanstvo amerièkoj košarci suvereno osvojivši zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Još bitnije, na njoj su tri najveæe zvijezde NBA lige: LeBron James, Dwyane Wade i Kobe Bryant.

Preostala šestorica zlatnih iz Pekinga na popisu jesu: Chris Bosh, Chris Paul, Dwight Howard, Carmelo Anthony, Deron Williams i Carlos Boozer.

U odnosu na Peking regrutirani nisu jedino 36-godišnji veteran Jason Kidd, koji se iz reprezentacije povukao sam, te ove sezone ozbiljno ozlijeðeni Michael Redd i Tayshaun Prince.

James, Wade i Bosh ipak su se ogradili moguæim neodlaskom u Tursku obzirom da sva trojica ovog ljeta mogu postati slobodni agenti. Situaciju s traženjem novih klubova stoga su pretpostavili bezrezervnom nastupanju na Svjetskom prvenstvu kasnije ovog ljeta.

Na popisu su se ponovno našle zvijezde poput Chaunceyja Billupsa i Amarea Stoudemirea, ali i najveæe mlade zvijezde NBA lige poput Kevina Duranta i Derricka Rosea. Na popisu su još i:

Al Jefferson, Kevin Love, Rudy Gay, O.J. Mayo, Andre Iguodala, Kendrick Perkins, Danny Granger, David Lee, Brook Lopez, Russell Westbrook, LaMarcus Aldridge, Gerald Wallace i Eric Gordon.

Petnaestak izabranika s popisa naæi æe se predstojeæeg srpnja u Las Vegasu na ljetnim pripremama za Tursku.

Reprezentaciju æe i dalje voditi dosadašnji trener Mike Krzyzewski uz standardne pomoænike: Jima Boeheima, Mikea D’Antonija i Natea McMillana. Sva su èetvorica èinili struèni stožer u Pekingu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE