Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dres Kobea Bryanta najpopularniji u Europi

Dres sa brojem 24 LA Lakersa, inaèe broj Kobea Bryanta, najpopularniji je dres u Europi. Na poèetku 07/08 sezone bio je èetvrti na listi. Kevin Garnet iz ovogodišnjih prvaka Boston Celicsa debitira ove godine na listi s drugim mjestom.

Porastom popularnosti košarke i NBA-a u Europi, prodaja je oborila sve rekorde u ovom djelu svijeta. Lista najpopularnijih (najprodavanijih) dresova napravljena je na osnovu prodaje u  službenim prodavaonicama diljem kontinenta tijekom 07/08 sezone.

Dresovi sa europskim igraèima zauzimaju polovicu od deset mjesta na listi. Tu je najprodavaniji dres Pau Gasola iz LA Lakersa koji se nalazi na treæem mjestu u odnosu na prošlu sezonu kada je bio èetvrti. Francuz, Tony Parker iz San Antonioa pao je za dva mjesta i sada je peti. Talijan, Andrea Bargnani iz Toronto Reptorsa sa osmog je došao na sedmo mjesto . Dvojica novih Europljana na listi su Marco Belinelli iz Golden Statea (9.)  i Jose Calderon iz Toronto Reptorsa na 10. mjestu. Za usporedbu, stranci u NBA ligi èine 20% igraèa.

Prodaja robe vezane uz NBA u posljednjih pet godina porasla je dvostruko i ukljuèuje više od 60 partnera koji isporuèuju robu u više od 16.000 prodajnih mjesta. Prodaja van granica SAD-a èini 25% ukupne zarade koju NBA ostvari od prodaje svojih artikala.

10 najpopularnijih dresova u Europi:

1. Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
2. Kevin Garnett, Boston Celtics
3. Pau Gasol, Los Angeles Lakers
4. LeBron James, Cleveland Cavaliers
5. Tony Parker, San Antonio Spurs
6. Allen Iverson, Denver Nuggets
7. Andrea Bargnani, Toronto Raptors
8. Dwyane Wade, Miami Heat
9. Marco Belinelli, Golden State Warriors
10. Jose Calderon, Toronto Raptors

Svjetska popularnost NBA-a privlaèi više od milijun  ljudi koji godišnje posjete NBA Store u New Yorku. Strani posjetitelji èine više od  40%  te brojke. Ove sezone, NBA Store, opet je oborio rekord, poveæavši prodaju za 25%.

Miami Heat, New Jersey Nets, New Orleans Hornets i Washington Wizards trebali bi ove predsezone odigrati utakmice u Barceloni, Berlinu, Londonu i Rimu kao dio NBA Europe Live turneje pod pokroviteljstvom EA Sportsa. Zajedno sa susretima koji bi se trebali odigrati ove godine, dolazimo do brojke od 48 utakmica i 18 gradova koji su ugostili NBA u Europi prethodnih 20 godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE