Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Druga pobjeda za Pelicanse, Bogdanović odličan u porazu Netsa

Sinoć je odigrano osam susreta na NBA parketima, od tih osam čak su sedam puta slavili domaćini. Jedini uspješni gosti su bili Grizzliesi, koji su uspjeli pobijediti Jazzere.

Indiana Pacers – Orlando Magic 88:69

Indiana Pacersi su prava domaćinska momčad. Ostvarili su svoju petu pobjedu, pet kod kuće. Najbolji kod domaćina je bio C.J. Miles sa 16 poena, četiri skoka, dvije ukradene i dvije blokade. Dobar je bio i Paul George koji je imao 13 poena, šest skokova, pet dodavanja, dvije ukradene. Kod domaćina koji su ubacili mizernih 69 poena najbolji je bio Evan Fournier s 14 poena. Mario Hezonja igrao je pet minuta, ali bez poena uz šut 0-5.

New York Knicks – Dallas Mavericks 93:77

Kristaps Porzingis i Carmelo Anthony imali su po 24 poena i tako pomogli Knicksima da dođu do četvrte pobjede u sezoni. Porzingis je uz još uhvatio i 11 skokova, Melo sedam. Kod Mavsa najbolji je bio je Harrison Barnes koji je imao 20 poena i četiri skoka.

Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder 104:88

Detroit je došao do svoje pete pobjede u isto toliko utakmica na domaćem terenu. Tobias Harris imao je 22 poena, šest skokiva, tri dodavanja i dvije blokade u dresu Pistonsa. Aron Baynes postigao je 20 poena uz osam skokova. Russell Westbrook opet je odigrao monstruoznu utakmicu s 33 poena, 15 skokova i osam dodavanja. No, to nije bilo dovoljno za pobjedu jer nije imao baš dobru podršku ostalih igrača, pogotovo Victora Oladipa koji je ima šut 4-17.

New Orleans Pelicans – Boston Celtics 106:105

Nakon prve pobjede u sezoni, Pelicansi su uspjeli upisati i prvu pobjedu kod kuće. Žrtve su bili Boston Celticsi. Anthony Davis očekivano je bio najbolji s 25 poena, 16 skokova, četiri ukradene i dvije blokade. Kod Celticsa najbolji je bio Isaiah Thomas s 37 poena, sedam dodavanja i tri skoka.

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 115:88

Dario Šarić u ovom susretu imao je 11 poena, šest skokova i dva dodavanja uz šut 4-11. Uz njega najbolji je bio i Joel Embiid koje je upisao 13 poena, deset skokova i dvije blokade. Philadelphiji je ovo deveti poraz u sezoni. S druge strane James Harden je odigrao opet fantastičnu utakmicu u kojoj je imao 33 poena, sedam skokova i devet dodavanja. Trevor Ariza je također bio dobar sa 17 poena, osam skokova, tri dodavanja i tri ukradene.

San Antonio Spurs – Miami Heat 94:90

Kawhi Leonard predvodio je Spurse do osme pobjede u sezoni. Imao je 24 poena, 12 skokova i četiri dodavanja. LaMarcus Aldridge mu se pridružio s 18 poena. Kod Miami Heata nije bilo dovoljno ni 27 poena Diona Waitersa. Hassan Whiteside imao je 23 poena, 17 skokova, dvije ukradene i dvije blokade. Ovo je Miamiju sedmi poraz u sezoni, a uz to imaju samo dvije pobjede.

Utah Jazz – Memphis Grizzlies 96:102

Marc Gasol s 22 poena i pet skokova predvodio je Memphis do prve gostujuće pobjede u novoj sezoni. Mike Conley je imao 18 poena, sedam dodavanja i tri skoka. Kod Utahe najbolji je bio Joe Ingles s 20 poena, četiri skoka i dva dodavanja.

Los Angeles Clippers – Brooklyn Nets 127:95

Bojan Bogdanović je bio sjajan u porazu Netsa protiv Clippersa koji nastavljaju gaziti svoje protivnike. Bogdanović je upisao 18 poena i dva skoka. Brook Lopez nije igrao za ekipu Netsa. Kod Clippersa najbolji je bio Chris Paul s 21 poenom, devet dodavanja, pet ukradenih i četiri skoka. Blake Griffin je imao 20 poena, šest skokova, šest dodavanja i dvije ukradene. Clippersi su upisali svoju desetu pobjedu u sezoni uz samo jedan poraz.

Latest Posts

NE PROPUSTITE