Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Drugi krug doigravanja: New York – Indiana

Drugi krug doigravanja je pred nama te nakon prve utakmice u 19.00 između Oklahoma City Thundera i Memphis Grizzliesa čeka nas atraktivna utakmica u 21.30 u Madison Square Gardenu, između dva velika rivala, New York Knicksa i Indiana Pacersa. U ovom članku analizirat ćemo seriju Knicksa i Pacersa.

Pacersi su stigli u drugi krug svladavši Atlanta Hawkse, imali su 2-0 seriju na domaćem terenu, ali su Hawksi uspjeli nadoknaditi zaostatak i vratiti se na 2-2. U trećoj utakmici serije, u Atlanti, Pacersi su zabili samo 69 koševa što je izgledalo vrlo zabrinjavajuće za igrače Indiane. Izgubili su i četvrtu utakmicu te je izgledalo da će Hawksi preokrenuti seriju, no Pacersi uspijevaju pobijediti sljedeće dvije utakmice i zaključavaju seriju s 4-2. Paul George, koji u playoffu bilježi 18 koševa, prvu je utakmicu otvorio s triple-double učinkom, no s lošim šutem 3/13. Treba također napomenuti odličnu igru centra Roya Hibberta koji daje sve od sebe, te bilježi 15 koševa u playoffu uz osam skokova. David West daje također svoj doprinos te je od svih šest utakmica samo jednom išao ispod 15 koševa, a u zadnjoj, šestoj utakmici bio je glavni faktor pobjede Pacersa s 21 košem.

Nakon odličnog završetka regularnog djela sezone na drugom mjestu Istočne Konferencije, Knicksi su igrali protiv sedmoplasiranih Boston Celticsa u prvom krugu doigravanja te pobjedom 4-2 nakon dugih 13 godina ulaze u drugi krug doigravanja. New York Knicksi, nakon što ostvarili prednost 3-0, činilo se kako je sve gotovo, te kako će Knicksi zaključati seriju “metlom” u Bostonu. Carmelo Anthony bio je glavni pokretač Knicksa u prve tri utakmice te je igrao fenomenalno, no problemi stižu u četvrtoj utakmici kada sav teret pada na Anthonyja zbog nedostatka J.R. Smitha koji je bio suspendiran zbog udarca igrača Bostona laktom u trećoj utakmici.

Melo je pokušao sam uzeti stvari u svoje ruke no nije uspio te nakon produžetaka Knicksi gube 97:90, a Carmelo završava dvoboj sa šutom 10/35. Taj poraz doduše nije bio zabrinjavajući pošto se serija vraćala u New York i izgledalo je da Celticsi nemaju šanse, ali iznenađujuće Celticsi pobjeđuju Knickse na čelu s Paulom Pierceom i Kevinom Garnettom te su imali priliku izjednačiti u Bostonu na 3-3. U šestoj utakmici Celticsi ipak gube, iako su se vratili s velikih 20 koševa zaostatka u četvrtoj četvrtini. Anthony ima problema sa šutom u zadnje tri utakmice, zabio je samo jednu tricu od 18 pokušaja a sveukupno ima šut 25/85, odnosno 30%. Raymond Felton se istaknuo i preuzeo veću odgovornost te je odigrao vrlo dobro svih šest utakmica, jedan je od glavnih razloga zašto su Knicksi uspjeli izboriti produžetke u četvrtoj utakmici gdje je zabio 27 koševa sa šutom 10/21.

Glavno oružje New Yorka je šut za tri poena u kojem su najbolji i imaju najviše postignutih trica u sezoni. Problem za njih je što Pacersi imaju ponajbolju obranu u ligi, uz to najbolje čuvaju šut za tri poena, te će se Knicksi sigurno namučiti. Trener Indiane Frank Vogel je svjestan da su Knicksi najopasnija momčad što se tiče trice te ne sumnjamo da će nastaviti s odličnom obranom iste. U regularnom djelu sezone Pacersi i Knicksi su se susreli četiri puta, u kojoj su obje momčadi pobijedile po dva puta. Treba napomenuti da su igrači New Yorka u te četiri utakmice imali ogromnih problema sa šutom za tri poena te su im Pacersi u jednoj od utakmica nanijeli najteži poraz u sezoni rezultatom 125:91. Knicksi su popravili svoju obranu, na koju se cijele sezone obazirao trener Mike Woodson. Napokon se taj trud isplatio jer su Knicksi u prvom krugu doigravanja druga momčad po broju primljenih koševa, odmah iza San Antonio Spursa.

Očekujemo sigurno vrlo zanimljiv dvoboj u kojem će biti svega, rivalstvo između ova dvije momčadi traje već 20 godina, još kada je legendarni Reggie Miller igrao za Indianu. Prozvali su ga “The Knick-Killer” jer bi uvijek potopio Knickse kada bi se najmanje očekivalo, kao 1995. u drugom krugu doigravanja kada je zabio Knicksima 8 koševa u 18 sekundi, dvije trice i 2 slobodna bacanja. Od 1993. do 2000. ove dvije momčadi su se susrele u playoffu šest puta, tri puta su pobijedili Knicksi i tri puta Pacersi, a nakon 13 godina imamo priliku da vidimo tko će uzeti tu četvrtu pobjedu.

Još jedna zanimljivost je da Pacersi imaju samo jednog igrača starijeg od 27 godina, a to je 32.-godišnji David West a Knicksi imaju samo jednog koji je mlađi od 27 godina, Iman Shumpert.

Što se tiče ozljeda još se ne zna točno kada će zaigrati Amar’e Stoudemire koji je morao ići na operaciju koljena. Trener Woodson je rekao da bi mogao zaigrati u trećoj utakmici, naravno uz limitiranu minutažu. Carmelo Anthony ima problema s ramenom, bol je nastala u petoj utakmici kada je dobio udarac u ruku od Garnetta, a u šestoj utakmici udario ga je u istu ruku Avery Bradley, što je sigurno problem koji treba imati na umu. Steve Novak isto neće biti dostupan Knicksima zbog ozljede leđa u prvoj utakmici, ali bi se trebao vratiti za drugu ili treću utakmicu. Kod Indiane jedino ne igra Danny Granger koji je ozlijeđen cijelu sezonu.

Knicksima će obrana Pacersa sigurno stvarati probleme, baš kao i obrana Bostona u prvom krugu. Problem će im stvarati također i to što su Pacersi brži i mlađi nego Celticsi, ali prednost domaćeg terena i prisustvo Carmela Anthonyja bit će preveliki zalogaj za Indianu. Jednostavno se ne može zanemariti to da su Pacersi u gostima zabili samo 69 koševa u trećoj utakmici s užasnih 27% šuta iz igre.

Prognoza: New York Knicks – Indiana Pacers 4:3

Raspored odigravanja utakmica:

1. New York – Indiana, 5. svibnja, 21.30h
2. New York – Indiana, 8. svibnja, 02.00h
3. Indiana – New York, 12. svibnja, 02.00h
4. Indiana – New York, datum i vrijeme još nisu određeni
5.* New York – Indiana, datum i vrijeme još nisu određeni
6.* Indiana – New York, datum i vrijeme još nisu određeni
7.* New York – Indiana, datum i vrijeme još nisu određeni

(Vremena i datumi odigravanja susreta izraženi su po srednjoeuropskom vremenu; utakmice označene sa * neće se igrati ukoliko jedna od ekipa ostvari 4 pobjede prije te utakmice)

Latest Posts

NE PROPUSTITE