Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Drugi krug doigravanja: Boston – Philadelphia

Bit æe ovo susret ekipa koje su bile podreðene u prvom krugu što se tièe domaæinstava, no obje su uspjele ostvariti pobjede nakon 6 utakmica, protiv ekipa koje su doživjele veliki hendikep sa ozljedama. Sada Celticsi, s 5. mjesta u regularnoj sezoni, imaju prednost domaæeg terena u konferencijskom polufinalu, što uistinu nitko nije oèekivao.

Boston je u dvoboj s Atlantom ušao podreðen samo za domaæinstvo možebitne 7. utakmice, no po nièemu drugome Atlanta nije imala prednost, ovo je bio susret dvije podjednake momèadi. No poèetak serije bez prvog centra Ala Horforda, zatim njegov povratak, no nakon ozljede možda i najboljeg igraèa Josh Smitha, donijele su Bostonu prednost, koju su oni kapitalizirali, te odnijeli pobjedu 4-2, u jednoj seriji s par izuzetno zanimljivih utakmica, posebno zadnje dvije, koje su otišle u potpuni clutch. Rajon Rondo je igrao toplo/hladno, razigravao je fenomenalno, na mahove èak i pogaðao svašta, no broj izgubljenih lopti je bio iznad njegovog prosjeka. Paul Pierce je bio tu kada je bilo najpotrebnije, a junak zadnje utakmice je bio probuðeni Kevin Garnett. Uz takvog Garnetta, Celticsi imaju veliku šansu napraviti dobar rezultat i protiv 76ersa. Nedostatak pravog centra se nije toliko primijetio u prvim utakmicama, no nakon povratka Horforda, tu je najviše curilo. Sada æe imati posla sa Spencerom Hawesom, koji takoðer nije iz samoga vrha najboljih centara lige, no èovjekom koji je odigrao vrlo dobru seriju protiv Bullsa.

76ersi su prošli prvi krug, to im je veæ puno više od oèekivanja, a sve osim toga bio bi bonus. No mora se priznati da su tu imali velike sreæe s ozljedama Bullsa, te nepromišljenim potezom C.J. Watsona u 6. utakmici. Koliko su dobri ili nisu se najbolje vidjelo u prvoj utakmici, protiv kompletnih Bullsa, gdje su apsolutno nadigrani, i nisu imali nikakve šanse dobiti utakmicu. No Chicago bez Rosea, a kasnije i Noaha, uz izuzetno loše partije nominalno drugog èovjeka ekipa Boozera, nije mogao više. No i protiv takvog Chicaga, 76ersi su igrali do kraja napete utakmice, te bi danas gotovo sigurno èekali 7. utakmicu da C.J. Watson u svojoj glavi nije imao neke druge filmove. Andre Iguodala se ponovno pokazao kao glavna igraèka snaga i pokretaè ove momèadi, posebno u obrani, a u napadu, kada se nitko ne usudi krenuti, on je taj koji preuzima odgovornost. Spencer Hawes takoðer igra sjajno s 11,5 poena i 8 skokova u prosjeku, i mogao bi zadati probleme pod košem slabom Bostonu, ako nastavi s takvom igrom. Njihova velika prednost je veoma širok roster, gdje Young, Turner, Holiday, Williams ili Meeks uvijek mogu bljesnuti. Veoma bitan faktor bi mogla biti obrambena igra Eltona Branda, odnosno naèin na koji æe probati zaustaviti Kevin Garnetta.

Kada se sve stavi na stranu, Celticsi su zbog iskustva, ali i individualne kvalitete favoriti u ovog susretu. Sixersi su protiv Bullsa pokazali izuzetno energiju i borbenost, no napad im je znao zakazati, kao npr. u petoj utakmici gdje su postigli samo 69 koševa. Takoðer bitan faktor bit æe Ray Allen, odnosno njegov šut, koji nakon ozljede još nije na pravoj razini, te igra Bostona ispod koša, gdje Brandon Bass za sada igra izuzetno slab playoff.

Uz pravog Ronda, Piercea i Garnetta Boston ne bi trebao imati problema, te vjerujemo kako bi unutar najviše 6 utakmica trebali osigurati svoje mjesto u konferencijskom finalu. KG, Ray i Pierce neæe propustiti iskoristiti možda i posljednju priliku generacije za veliki rezultat.

Prognoza : Boston Celtics – Philadelphia 76ers 4:1

Raspored odigravanja utakmica:

1. Boston Celtics – Philadelphia 76ers, 13. svibnja, 02.00h
2. Boston Celtics – Philadelphia 76ers, 15. svibnja, 01.00h
3. Philadelphia 76ers – Boston Celtics, 17. svibnja, 01.00h
4. Philadelphia 76ers – Boston Celtics, 19. svibnja, nepoznato
5.* Boston Celtics – Philadelphia 76ers, 21./22. svibnja, nepoznato
6.* Philadelphia 76ers – Boston Celtics, 23./24. svibnja nepoznato
7.* Boston Celtics – Philadelphia 76ers, 26./27. svibnja, nepoznato

(vremena i datumi odigravanja susreta izraženi su po srednjoeuropskom vremenu; utakmice oznaèene sa * neæe se igrati ukoliko jedna od ekipa ostvari 4 pobjede prije te utakmice)

Latest Posts

NE PROPUSTITE