Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Drugi poraz San Antonija, treæi LA Lakersa

Teksaški derbi je bio koban za San Antonio, pa su tako Spursi nakon njega upisali tek drugi poraz ove sezone i prvi nakon dvanaest pobjeda u seriji.

Zadnjih sezona je Dallas imao mnogo više uspjeha u tim ogledima protiv San Antonija, a zagorèao je život Popovichevoj momèadi i u petak naveèer pobijedivši je u njihovoj dvorani 103-94. Serija 14-2 u samoj završnici ogleda presudila je u korist Dallasa. Nestao je ovime savršeni San Antonio u studenome, koji u tom mjesecu do petka nije izgubio niti jednu utakmicu.

Odlièan je opet za Dallas bio Dirk Nowitzki sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, dok domaæinu nije pomogao niti nanovo raspoloženi Manu Ginobili koji je ubacio 31 poen.

Treæi poraz u sezoni su, pak, upisali košarkaši Lakersa. Gostovali su kod Utaha i Salt Lake City napustili uz poraz 102-96. Unatoè tome što su Lakersi dobili prvu èetvrtinu sa èak 33-17, do kraja se dogodio preokret. Još do poluvremena je Utah smanjila na 50-46, a u nastavku okrenula utakmicu na svoju stranu.

Osim standardno odliènog Derona Williamsa (29 poena i 12 asistencija), plus na stranu Utaha je možda donio i statistièki podatak o skokovima. Utah je do ove utakmice bila tek 25. momèad u ligi po broju skokova, ali su duel protiv Gasola, Odoma i ostalih dobili sa 42-38.

Miami je pobijedio najslabiju momèad Istoène konferencije, Philadelphiju, ali opet nije bio uvjerljiv. Završilo je 99-90, no Miamiju je valjda bilo jedino bitno prekinuti ružni niz od tri poraza. Kombinirano su Wade i James ostvarili 43 poena, 14 skokova i 14 asistencija.

Carmelo Anthony je odluèio pobjednika na utakmici Denvera i Chicaga. Makar je veliki dio ogleda Denver imao i više od deset poena prednosti, na kraju su morali èupati pobjedu. Donio ju je popularni Melo šutem sa zvukom sirene za 98-97.

Pojedinaèno najbolji doseg veèeri je ostvario Russell Westbrook, igraè Oklahoma Cityja. Njegova je momèad poslije produžetka pobijedila kod Indiane 110-106, a Westbrook je ubacio 43 poena, uz osam skokova i asistencija.

Recimo i da je Phoenix u prvoj èetvrtini Clippersima ubacio 42 poena, ali su na kraju pobijedili s ne baš uvjerljivih 116-108.

Latest Posts

NE PROPUSTITE