Drugi poraz San Antonija, treæi LA Lakersa

Teksaški derbi je bio koban za San Antonio, pa su tako Spursi nakon njega upisali tek drugi poraz ove sezone i prvi nakon dvanaest pobjeda u seriji.

Zadnjih sezona je Dallas imao mnogo više uspjeha u tim ogledima protiv San Antonija, a zagorèao je život Popovichevoj momèadi i u petak naveèer pobijedivši je u njihovoj dvorani 103-94. Serija 14-2 u samoj završnici ogleda presudila je u korist Dallasa. Nestao je ovime savršeni San Antonio u studenome, koji u tom mjesecu do petka nije izgubio niti jednu utakmicu.

Odlièan je opet za Dallas bio Dirk Nowitzki sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, dok domaæinu nije pomogao niti nanovo raspoloženi Manu Ginobili koji je ubacio 31 poen.

Treæi poraz u sezoni su, pak, upisali košarkaši Lakersa. Gostovali su kod Utaha i Salt Lake City napustili uz poraz 102-96. Unatoè tome što su Lakersi dobili prvu èetvrtinu sa èak 33-17, do kraja se dogodio preokret. Još do poluvremena je Utah smanjila na 50-46, a u nastavku okrenula utakmicu na svoju stranu.

Osim standardno odliènog Derona Williamsa (29 poena i 12 asistencija), plus na stranu Utaha je možda donio i statistièki podatak o skokovima. Utah je do ove utakmice bila tek 25. momèad u ligi po broju skokova, ali su duel protiv Gasola, Odoma i ostalih dobili sa 42-38.

Miami je pobijedio najslabiju momèad Istoène konferencije, Philadelphiju, ali opet nije bio uvjerljiv. Završilo je 99-90, no Miamiju je valjda bilo jedino bitno prekinuti ružni niz od tri poraza. Kombinirano su Wade i James ostvarili 43 poena, 14 skokova i 14 asistencija.

Carmelo Anthony je odluèio pobjednika na utakmici Denvera i Chicaga. Makar je veliki dio ogleda Denver imao i više od deset poena prednosti, na kraju su morali èupati pobjedu. Donio ju je popularni Melo šutem sa zvukom sirene za 98-97.

Pojedinaèno najbolji doseg veèeri je ostvario Russell Westbrook, igraè Oklahoma Cityja. Njegova je momèad poslije produžetka pobijedila kod Indiane 110-106, a Westbrook je ubacio 43 poena, uz osam skokova i asistencija.

Recimo i da je Phoenix u prvoj èetvrtini Clippersima ubacio 42 poena, ali su na kraju pobijedili s ne baš uvjerljivih 116-108.