Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Drummond će kopirati Ricka Barryja?

Ove sezone centar Detroit Pistonsa Andre Drummond je imao najgori postotak zabijenih slobodnih bacanja u povijesti NBA lige. Zabio je mizernih 35% slobodnih bacanja. To i nije bilo veliko iznenađenje zato što Drummond u cijeloj karijeri zabija 38% slobodnih bacanje te ima stvarno očajnu sezonu.

Postavlja se pitanje – kako ovo popraviti? Trener Pistonsa Stan Van Gundy je, po završetku doigravanja za Pistonse, izjavio kako je porazgovarao s Andreom i ostatkom osoblja o pokušavanju underhand slobodnih bacanja te je rekao kako je sve otvoreno. Rekao je kako to neće biti jednostrana odluka, istražiti će moguća rješenja, popričati s Drummondom te se odlučiti za najbolji pristup. Završio je rekavši kako svi znaju koliko je to važno, a najviše Andre te kako je on otvoren za bilo što. Izjavio je kako postoji više načina za rješavanje tog problema te kako svi imaju utjecaja.

Rick Barry je bio igrač koji je zabijao 89% slobodnih bacanja baš tom underhand tehnikom. Zbog toga navijači podrugljivo potiču igrače s lošim postotkom zabijenih slobodnih bacanja da počnu bacati tako. Barry vjerojatno ne bi imao tako visok postotak da je bacao tradicionalno. Ipak, ne mogu svi bacati na način na koji je Barry bacao.

Sve više ljudi ozbiljno smatra da Drummond treba probati takav način bacanja slobodnih jer, koliko mu to zaista može naškoditi? Možda će to biti predmet sprdnje, nešto što su njegovi promašaji već postali. Zbog tih istih promašaja on često ne može igrati pri kraju izjednačene utakmice.

Novim pravilom kojim bi se smanjilo namjerno fauliranje igrača bi smanjilo broj pokušanih slobodnih bacanja, ali on bi još uvijek s vremena na vrijeme završi na liniji slobodnih bacanja. Koliko se situacija može pogoršati ako pokuša bacati kao Barry underhand tehnikom.

S obzirom na to koliko je situacija očajna, Drummond bi trebao progutati ponos i pokušati underhand tehniku jer definitivno vrijedi pokušati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE