Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duke se muèio, Michigan bolji od Memphisa

U amerièkoj sveuèilišnoj ligi noæas smo vidjeli nekoliko zanimljivih dvoboja od ukupno 47 utakmica koje su se igrale. Tennessee je namuèio košarkaše Dukea, dok je Michigan ostvario važnu pobjedu nad Memphisom.

Duke Blue Devilsi došli su do svoje pete pobjede ove sezone. Sa 77:67 svladali su Tennessee koji se vrlo dobro držao i opasno prijetio Blue Devilsima tijekom veæine susreta. Tijekom prvog poluvremena momèadi su se uglavnom izmjenjivale u vodstvu i tak je Austin Rivers na kraju poluvremena s dvije uzastopne trice uspio odvojiti svoju momèad na nešto veæu razliku koja je poèetkom drugog dijela igre iznosila 8 poena (43:35). Iako se Tennessee nije predavao, Duke je do kraja uspio saèuvati svoju prednost i ostvariti pobjedu. Najviše je zabio upravo Rivers, 18 poena, dok su Seth Curry i Ryan Kelly postigli po 17 koševa.

Dvoboj osme i petnaeste momèadi, Memphisa i Michigana pripao je Michigan Wolverinesima. Slavili su sa 73:61 i tako ostvarili svoju èetvrtu pobjedu, dok je ovo bila tek druga utakmica sezone za Memphis koji je sada na omjeru pobjeda i poraza 1-1. Michigan je uglavnom imao prednost tijekom èitavog susreta i bez veæih problema su uspjeli upisati pobjedu. Vrlo dobar u pobjednièkim redovima bio je Tim Hardaway mlaði, koji je postigao 21 poen, uhvatio 7 skokova i podijelio 5 asistencija, a pomogao mu je i Trey Burke sa 14 poena i 4 asista.

Ohio State, treæerangirana momèad lige, imala je lagan posao protiv North Floride koji se oèituje i u konaènom rezultatu 85:50. Od poèetka susreta Buckeyesi su pokazali zašto su jedna od najboljih momèadi lige te su u kratkom roku osigurali pobjedu. Iskazao se Jared Sullinger (na slici), prema mnogima igraè koji æe biti izabran meðu prvih 5 na sljedeæem NBA draftu, postigavši 27 poena i 13 skokova za 28 minuta igre.

Od trojice hrvatskih igraèa èije su ekipe igrale, dvojica su dobila priliku na parketu. Mount St. Mary’s doživio je treæi poraz sezone, sa 85:56 bolja je bila Minnesota. Kod poraženih je 22 minute dobio naš krilni igraè Kristijan Krajina te uspio postiæi 4 poena i 4 skoka. Momèad Campbella, u kojoj igra Antonio Kalpiæ, došla je do èetvrte pobjede sezone, sa 75:69 svladali su Chicago State. Antonio je odigrao 8 minuta te uspio tek promašiti jedan šut iz igre. Marin Bavèeviæ još uvijek nije igrao ove sezone za svoj TCU koji je sinoæ poražen 80:69 od Ole Miss Rebelsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE