Saturday, November 26, 2022

ZADNJE OBJAVE

Duke se muèio, Michigan bolji od Memphisa

U amerièkoj sveuèilišnoj ligi noæas smo vidjeli nekoliko zanimljivih dvoboja od ukupno 47 utakmica koje su se igrale. Tennessee je namuèio košarkaše Dukea, dok je Michigan ostvario važnu pobjedu nad Memphisom.

- Advertisement -

Duke Blue Devilsi došli su do svoje pete pobjede ove sezone. Sa 77:67 svladali su Tennessee koji se vrlo dobro držao i opasno prijetio Blue Devilsima tijekom veæine susreta. Tijekom prvog poluvremena momèadi su se uglavnom izmjenjivale u vodstvu i tak je Austin Rivers na kraju poluvremena s dvije uzastopne trice uspio odvojiti svoju momèad na nešto veæu razliku koja je poèetkom drugog dijela igre iznosila 8 poena (43:35). Iako se Tennessee nije predavao, Duke je do kraja uspio saèuvati svoju prednost i ostvariti pobjedu. Najviše je zabio upravo Rivers, 18 poena, dok su Seth Curry i Ryan Kelly postigli po 17 koševa.

Dvoboj osme i petnaeste momèadi, Memphisa i Michigana pripao je Michigan Wolverinesima. Slavili su sa 73:61 i tako ostvarili svoju èetvrtu pobjedu, dok je ovo bila tek druga utakmica sezone za Memphis koji je sada na omjeru pobjeda i poraza 1-1. Michigan je uglavnom imao prednost tijekom èitavog susreta i bez veæih problema su uspjeli upisati pobjedu. Vrlo dobar u pobjednièkim redovima bio je Tim Hardaway mlaði, koji je postigao 21 poen, uhvatio 7 skokova i podijelio 5 asistencija, a pomogao mu je i Trey Burke sa 14 poena i 4 asista.

Ohio State, treæerangirana momèad lige, imala je lagan posao protiv North Floride koji se oèituje i u konaènom rezultatu 85:50. Od poèetka susreta Buckeyesi su pokazali zašto su jedna od najboljih momèadi lige te su u kratkom roku osigurali pobjedu. Iskazao se Jared Sullinger (na slici), prema mnogima igraè koji æe biti izabran meðu prvih 5 na sljedeæem NBA draftu, postigavši 27 poena i 13 skokova za 28 minuta igre.

- Advertisement -

Od trojice hrvatskih igraèa èije su ekipe igrale, dvojica su dobila priliku na parketu. Mount St. Mary’s doživio je treæi poraz sezone, sa 85:56 bolja je bila Minnesota. Kod poraženih je 22 minute dobio naš krilni igraè Kristijan Krajina te uspio postiæi 4 poena i 4 skoka. Momèad Campbella, u kojoj igra Antonio Kalpiæ, došla je do èetvrte pobjede sezone, sa 75:69 svladali su Chicago State. Antonio je odigrao 8 minuta te uspio tek promašiti jedan šut iz igre. Marin Bavèeviæ još uvijek nije igrao ove sezone za svoj TCU koji je sinoæ poražen 80:69 od Ole Miss Rebelsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE