Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duke = Warriorsi NCAA lige

Pisao sam prije početka sezone o novim budućim NBA igračima koji iz srednje škole dolaze igrati u NCAA. Ta lista je bila prepuna zanimljivih igrača. Od pet najvećih talenata trojica su odabrala Duke i mogli bi se do sutra raspravljati na temi tko je od njih najbolji, ali sam gotovo siguran kako će ta trojka biti u top 10 pickova nadolazećeg drafta.

Počnimo priču s možda najmanje poznatim – Cameron Reddish. Riječ je o vrlo zanimljivom igraču koji posjeduje odlične napadačke sposobnosti. U većini momčadi bi bio prva napadačka opcija, ali je Duke trenutno prepun NCAA allstar materijalom, pa se zbog toga možda malo manje priča o njemu.

Možda nije toliko atraktivan kao i kolege na ovom popisu, ali iz ovog videa, a i same statistike se može vidjeti da se radi o vrhunskom igraču.

Nastavljamo sa za mnoge budućim prvim pickom NBA drafta RJ Barrettom. Mislim kako ne moram previše govoriti o njemu. Radi se o možda najvećem kanadskom talentu posljednjih nekoliko godina. U svakom slučaju potencijal je tu, a na njemu je da naporno radi kako ne bi postao vječni talent

Šećer na kraju dolazimo do igrača za kojeg ste sigurno čuli ili ste barem vidjeli njegova zakucavanja – Zion Williamson. Na internetu otkada smo saznali kako će na krilnim pozicijama za istu ekipu igrati Barrett i Zion traje rasprava o tome tko je bolji od njih dvojice. Dobro pitanje, ali isto tako teško se može odgovoriti na njega. Obojica su trenutno u odličnoj formi te su visoko na listi svakog scouta i samo je pitanje nijansa tko će biti od njih dvojice prvi pick jer iskreno sumnjam kako će se netko drugi ugurati, iako ne bi bilo prvi put da nas netko iznenadi, ali ako ovako nastave igrati, pogotovo Zion za kojeg je Steve Kerr rekao kako ga podsjeća na LeBrona Jamesa onda stvarno nema zime za budućnost NBA.

Stvarno ne bi bilo pošteno kada bi rekao kako su ova trojica glavni razlozi ovih rezultata jer i ostali igrači donose veliki doprinos. No, ipak kada vidimo cjelokupnu statistiku ovih igrača možemo se samo pokloniti. Duke u zadnjih nekoliko sezona nije imao baš najbolje rezultate, ali strpljivo su čekali i dočekali su sezonu u kojoj mogu napasti trofej. Imaju igrače koji su gladni utakmica i pobjeda te ih očekujem vidjeti u samoj završnici. Možda nije baš najtočnija usporedba, ali trenutno Duke s obzirom na skup kvalitete liči malo na Warriorse NCAA lige, a sada je na njima da ne budu Golden State samo jednu sezonu nego moraju nastaviti s odličnim scoutingom i programom kako bi prije drugih primijetili i privukli nove talente. Za sada ovo dobro izgleda. Imaju score 8:1 i na dobrom su putu kako bi ostvarili jedan odličan rezultat ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE