Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan, Ginobili i Parker od večeras ponovno na parketu

Nakon nekoliko utakmica izostanka, zvijezde San Antonio Spursa od večeras se vraćaju na parket. Tu informaciju potvrdio je trener ekipe Gregg Popovich nakon današnjeg treninga.

Spursi večeras gostuju kod Cleveland Cavaliersa i to će biti prva utakmica u posljednjih mjesec dana kako će Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker biti na parketu na istoj utakmici.

Argentinac Ginobili imao je problema sa stražnjom ložom te je u posljednjih mjesec dana odigrao samo 4 utakmice. Duncan je imao problema s koljenom te je također odigrao samo 4 utakmice u posljednjih 30 dana. Najmanje problema imao je Tony Parker, koji je zbog manjih problema s koljenom propustio samo posljednju utakmicu i već se vraća na parket.

Iako ova trojica velikana Spursa nisu odigrali niti jednu utakmicu zajedno u posljednjih mjesec dana, ekipa je upisala 13 pobjeda i samo jedan poraz. To je fantastičan podatak koji puno govori o sustavu igre trenera Gregga Popovicha, koji uspijeva zadržati visoku razinu igre i bez svojih najboljih igrača. Spursi odigravaju svoje dogovorene akcije bez obzira na to tko je na parketu i iako se to čini jednostavno, oni su jedna od rijetkih ekipa kojima to polazi za rukom te je teško zamisliti neku drugu ekipu da igra praktički cijeli mjesec bez dvojice od tri najbolja igrača i upiše samo jedan poraz.

Dodao je još Popovich da će protiv Cavaliersa sva trojica povratnika imati smanjenu minutažu.

Duncan igra jednu od boljih sezona u posljednjih nekoliko godina te prosječno bilježi 17,3 poena i 9,7 skokova po utakmici. Isto se može reći i za Parkera koji je ove sezone na brojkama od 20,7 poena i 7,7 asistencija, što su najbolje brojke njegove karijere. Ginobili je pak nastavio s nešto slabijim igrama kakve je prikazivao prošle sezone te prosječno postiže 12,5 poena i 4,5 asistencija po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE