Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan nije igrao jer je – star

Svim ljubiteljima NBA košarke dobro je poznato da su najbolji dani iza 35-godišnjeg centra San Antonio Spursa, Tima Duncana. No, “službenu” potvrdu da je “star” objavila je službena stranica NBA lige zahvaljujuæi njegovom treneru.

Spursi su igrali treæu utakmicu u isto toliko dana, kada su u noæi s nedjelje na ponedjeljak ugostili Philadelphia 76erse. Trener teksaške momèadi Gregg Popovich odluèio je 35-godišnjem Duncanu dati slobodnu veèer, s dodatnim obrazloženjem da je Duncan prestar za igru, što je službena stranica NBA lige znala “iskoristiti” za dodatnu dozu smijeh u Americi ali i šire.

Igraèi koji ne nastupe u utakmici, a budu prijavljeni za momèad, u službenoj se statistici vode kao DNP (did not play), odnosno da nisu igrali. Pored slova DNP obièno stoji i razlog zbog kojeg odreðeni igraè nije igrao, a u ranim jutarnjim satima ponedjeljka pored Duncanova imena stajalo je: DNP: old (star).

Iako nije izlazio na parket, Duncan se upisao u službenu statistiku. Sudac utakmice Joey Crawford dodijelio je Duncanu tehnièku pogrešku krajem utakmice zbog dobacivanja s klupe. Bolji poznavatelji košarke sjetit æe se da je isti sudac iskljuèio Duncana 2007. godine jer se smijao njegovim odlukama s klupe za prièuvne igraèe.

Crawford je nakon tog poteza bio suspendiran.

Latest Posts

NE PROPUSTITE