Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan: Ovo što slijedi će biti nešto jako “ružno”

Jedna konferencijska finalna serija NBA lige je poznata. U finalu Zapada će igrati košarkaši San Antonija i Memphisa, a prednost domaćeg parketa imaju Spursi.

No, imali su ga protiv iste te momčadi i prije dvije godine. U prvom krugu je San Antonio, kao najbolja tada momčad Zapada, igrao protiv Memphisa, koji je bio osmi u osnovnom dijelu sezone, i izgubio 4-2.

“Kako se ne bi sjećali i dan danas toga. Bili smo, priznajem, u naponu snage tada, a oni su nas gadno prizemljili. Respektiramo tu momčad, odlični su, vrlo dobro to znamo”, rekao je Tim Duncan, iskusni centar Spursa koji i ove sezone, unatoč poznim godinama, i dalje igra itekako dobro.

“Bit će ružno, što da vam kažem. Oni su obrambeno gledano sjajna momčad, možda i najbolja u ligi. Mi možemo biti dobri. Čeka nas borba, tvrdo do kraja. I mi i oni imamo odlične trenere, pravi skauting, košarkaški razmišljamo slično i ispravno. Bit će napeto.”

Inače, Duncan ove godine u doigravanju nije imao “mira”, imao je samo teške suparnike na parketu – prvo Gasola i Howarda (L.A. Lakers), pa Boguta, Landryja i Leeja (Golden State). No, novi suparnici – Marc Gasol i Zach Randolph, će biti najveći izazov.

-“Je, jaki su na centrima, ali jaki su u svakom dijelu momčadi. Bit će, ponavljam, žestoko jer se borimo za veliki cilj i borit ćemo se vjerojatno do samog kraja.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE