Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan postao vodeæi strijelac Spursa

Krilni centar San Antonio Spursa, Tim Duncan je u sinoænjoj utakmici protiv Utah Jazza koju su njegovi Spursi pobijedili postao vodeæi strijelac San Antonio Spursa u kojima igra od poèetka svoje profesionalne karijeru.

“Sretan sam zbog njega”, rekao je trener Spursa, Greg Popovich o Duncanu koji trenutno ima 20.797 poena u karijeri, sedam više od David Robinsona koji je svoje brojke ostvario u 14-godišnjoj NBA karijeri. “Znate da je glavni motor u našim osvajaèkim sezonama i za njega da drži rekord po poenima i odigranim utakmicama je adekvatno.”

Duncan je takoðer preuzeo vodstvo od Robinsona u odigranim utakmicama koji ima za jednu manje od Duncana.

“Poèeo je moju karijeru sa mnom. Bila je to duga karijera do sad. Jednostavno je sjajno”, rekao je Duncan o svoj bivšem suigraèu Robinsonu.

Tim Duncan je svoju bogatu karijeru zapoèeo 1997. godine nakon što su ga draftirali San Antonio Spursi kao prvi izbor drafta. Te sezone Spursi su imali loš omjer i glavni razlog je bila ozljeda njihovog glavnog igraèa, David Robinsona. Ipak, Duncan je opravdao svoj prvi izbor i bilježio je sjajnih 21 poen uz skoro 12 skokova te 2.5 blokade po utakmici. Nekoliko sezona Duncan i Robinson su èinili poznati tandem “Twin Towers” ili u prijevodu “Dva tornja.” U sezoni 2003/04 Robinson odlazi u mirovinu i Duncan je morao preuzeti dužnost voðe tima i zapoèeti novu eru Spursa koju su uz Duncana èinili francuski razigravaè Tony Parker i argentinski šuter Manu Ginobili.

U sezoni 2004./2005. osvajaju treæi naslov u franšizi Spursa pobjedom nad Detroit Pistonsima. Nakon uzbudljive serije koja se završila 4-3 u korist Spursa, centar Pistonsa Ben Wallace dao je izjavu:

“Duncan je nosio svoju momèad do pobjede. To samo veliki igraèi mogu.”

U narednim sezonama Duncan popunjava svoj arsenal s još jednim naslovom koji mu je bio èetvrti u karijeri.

Uz 4 NBA naslova, Duncan je bio 2 puta najkorisniji igraè lige, 12 puta All-Star, 3 puta najkorisniji igraè Finala, 9 puta je bio u prvoj petorci lige te 8 puta u prvoj obrambenoj petorci lige.

Duncan kroz svoju 12-godišnju karijeru bilježi 21 poen i 11 skokova u prosjeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE