Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan prestar da bi igrao, pobjede Miamija i Bostona

Tercet Miamievih superzvijezda odveo je floridsku košarkašku momèad do još jedne NBA pobjede. U svojoj je dvorani momèad Heata u subotu pobijedila Denver Nuggetse 103-98.

LeBron James ubacio je 33 koša uz šest skokova, Dwyane Wade dodao je 32, a Chris Bosh 18 koševa i 11 skokova za svoj peti uzastopni double-double uèinak.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (33)
  • Asistencije: Chris Paul (15)
  • Skokovi: Chris Bosh (11)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (6)
  • Blokade: Paul George (4)

Ima trener Miamija Erik Spoelstra i ozbiljnih razloga za brigu nakon što mu je krajem prve èetvrtine s terena iznesen playmaker Mario Chalmers. Sumnja se da je išèašio koljeno. Ostanu li Floriðani bez njega, Mike Bibby bit æe njihov jedini pravi razigravaè.

Tim Duncan nije bio aktivan prvi put ove sezone u dresu San Antonio Spursa. Teksašani su na svom parketu pobijedili Charlotte 109-98, a uz Duncanovo je ime u zapisniku stajala napomena “trop vieux”, francuski izraz za – prestaro. Iza duhovitosti trenera Gregga Popovicha stoji èinjenica da je 34-godišnji sjajni centar ove sezone nastupio u svih 68 utakmica Spursa, te da je u subotu propustio prvu. U petak se maksimalno potrošio u pobjedi Spursa nad snažnijim Dallas Mavericskima.

U ujednaèenoj Popovichevoj momèadi najviše je (19 koševa) ubacio Steve Novak.

Tek je èetvrti put u karijeri bez ubaèaja iz igre ostao ponajbolji razigravaè lige, New Orleansov Chris Paul. Na 0-9 šut iz igre limitirali su ga košarkaši Boston Celticsa pobijedši na gostovanju u Louisiani 89-85. Paul je utakmicu završio na èetiri koša s linije slobodnih bacanja i 15 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE