Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan se žrtvovao pristavši na prepolovljavanje plaæe

Prije nekoliko su sezona Tim Duncan, Tony Parker i Manu Ginobili pristali na osjetno smanjenje svojih ugovora kako bi njihov klub, San Antonio Spursi, oslobodio prostor za pojaèanja u salary capu.

Prošle sezone treæi najplaæeniji košarkaš u ligi (iza Bryanta i Garnetta) s godišnjom zaradom od 21,16 milijuna dolara predstojeæe æe igrati za samo 9,65 milijuna. Dogovorio je 36-godišnji centar drastièno rezanje svoje plaæe ponovno iz istog razloga: da bi svojim primjerom održao apetite suigraèa u realnim okvirima i da bi nešto novca moglo ostati za prinove u dosta staroj i potrošenoj momèadi.

U dvjema æe sezonama koje æe slijediti, 2013/14 i 2014/15, Duncan igrati za nešto bolje uvjete: u prvoj æe zaraditi 10,36, a u drugoj okruglih deset milijuna dolara.

Duncanov nesebièan potez za posljedicu æe imati zadržavanje u momèadi Dannyja Greena, Borisa Diawa i Stephena Jacksona, kao i dovoðenje francuskog playmakera iz Valencije, Nanda de Coloa, a bez da klub plati luksuzni porez, koji još ove sezone iznosi sto posto po svakom dolaru preko granice budžeta (salary cap).

Prošle je sezone San Antonio igrao finale Zapadne konferencije. U iduæoj Gregg Popovich i njegovi igraèi žele iznova pokušati napasti titulu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE