Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Duncan u petorci na All – staru

Danas je i službeno objavljeno kako æe Tim Duncan zamijeniti Yao Minga u prvoj petorci Zapadne konferencije. Ova vijest nije nikoga iznenadila jer, otkad se saznalo da Yao neæe moæi nastupiti, Duncan je za mnoge bio glavni favorit da ga zamijeni. Još kada se doda da tu odluku ima Greg Popovich, trener Zapadne konferencije, ali i trener San Antonio Spursa, ovaj izbor teško da je dolazio u pitanje.

Mislim da je potpuno zasluženo i oèito da Tim bude starter, jer kada pogledamo cijelu njegovu karijeru i sve ono što je dao ligi, mislim da mu se ovako možemo zahvaliti”, reko je Popovich.

Uz Duncana u izboru su bili Dirk Nowitzki, Blake Griffin i Kevin Love, sve odreda igraèi koji ove sezone imaju puno bolje statistièke brojke od Duncana, koji je ove sezone na prosjeku od samo 13.4 koša i 9.2 skoka, što su mu najmanji uèinci u karijeri. Ali, ipak Spursi imaju najbolji omjer lige u ovom trenutku, te su radi toga zaslužili da imaju jednoga startera.

Nisam niti oèekivao da æu biti u Los Angelesu, a kamoli da æu startati, tako da je ovo velika èast”, rekao je Tim Duncan. Ovo æe Duncanu biti trinaesti All – Star susret, a 2000. je zajedno sa Shaquille O’Nealom podijelio nagradu za najboljeg igraèa All – Star susreta.

Popovich je još prije izjavio kako ne namjerava previše izigravati ulogu trenera na All – Staru, te da se neæe previše miješati u igru, da æe sve prepustiti igraèima. Zato bi ova odluka mogla biti najveæa koju je morao napraviti tijekom All – Star vikenda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE