Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Danas smo bolja momčad

Prošla sezona bila je izrazito teška za Oklahoma City Thunder iz više razloga. Naviknuli su biti među glavnim izazivačima za NBA naslov, ali jednako tako na činjenicu da na parketu imaju dvojicu od pet najboljih igrača svijeta u ovome trenutku. Međutim, niti jedno od toga nije se dogodilo s obzirom na to da nisu uopće izborili doigravanje, a Kevin Durant odigrao je samo dvadeset i sedam utakmica u čitavoj sezoni. Naime, nikako nije mogao izaći na kraj s ozljedom stopala te je bio primoran podvrgnuti se operaciji.

Sve ove okolnosti dovele su do toga da je druga glavna perjanica ekipe iz Oklahome, Russell Westbrook, igrao na MVP razini i dao je sve od sebe kako bi ekipu uveo u doigravanje. Nažalost, nestvarna izdanja Westbrooka nisu bila dovoljna.

Spomenuta ozljeda dovela je Duranta u novu, za njega neobičnu, situaciju. Odjednom više nije bio neprikosnoven kao prva napadačka opcija, morao se prilagoditi na novog Westbrooka, kao i na ostatak ekipe. „Morao promijeniti način razmišljanja: kako još uvijek mogu biti isti igrač, bez da loše utječem na njega? [Westbrooka, op. a.] Bio je to veliki izazov, navikao sam imati loptu u rukama cijelo vrijeme i ubacivati 35 poena svake večeri. Sada imamo sve te nove momke – Enesa (Kantera), Diona (Waitersa), Sergea (Ibaku) – i bolja smo ekipa. Dakle, kada uzimam šuteve, moram biti super-efikasan, ne mogu trošiti energiju na zakucavanja. Moram uzimati svaki šut kao da mi je zadnji, kao da odlučuje o pobjedniku susreta.“

U svojoj MVP sezoni Durant je prosječno bilježio 32,0 poena, 7,4 skoka te 5,5 asistencija po utakmici uz postotak šuta od 50,3%. Ove sezone pak bilježi 28,2 poena, 8,2 skoka i 5,0 asistencija, što su impozantne brojke. Shodno tome, Durant nastavlja: „Bio sam uplašen i zabrinut. Hoću li se uopće vratiti? Hoću li biti isti igrač? Prije samo godinu dana ljudi su mi govorili da bih mogao završiti karijeru. Stalno sam morao slušati te stvari, ne zato što sam osjetljiv, već jer sam to koristio kao motivaciju. Takav sam oduvijek, kada sam bio druga godina srednje škole i ubacio 28 poena u svojoj prvoj utakmici mislio sam da me svi vole. No, nakon utakmice majka bi mi rekla: Užasno si igrao! Mislio sam, ono, OK, u redu. Slične stvari događale su se i nakon ove ozljede.“

Kao što je svim zaljubljenicima u NBA poznato, Durant ove sezone igra posljednju godinu ugovora za OKC i doslovno ga želi barem pola lige. Ipak, s obzirom na okolnosti i kako trenutno brišu pod s aktualnim prvacima, čini se da bi Durant mogao ostati u Oklahomi, posebice ako uzmu taj toliko željeni prsten. Nakon godina ozljeda i teških poraza u doigravanju, čini se da je sunce konačno svanulo za Duranta, Westbrooka i Oklahoma City.

Latest Posts

NE PROPUSTITE