Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant i Thompson zasjenili vrhunsku partiju Hardena

Započelo je i konferencijsko finale na Zapadu. Golden State Warrirorsi uzeli su “break” prvoj momčadi lige iz regularnog dijela sezone, Houston Rocketsima, kojima prednost domaćeg terena više neće toliko vrijediti. Kevin Durant, ključni čovjek, ubacio je 37 poena u odličnoj šuterskoj večeri, ali svakako je potrebno istaknuti i pomoć njegovih suigrača, posebice Klayja Thompsona koji je svojom “clutch” predstavom stavio točku na i.

Steph Curry i ostatak družine odradili su svoje i tako zasjenili vrhunsku partiju Jamesa Hardena koji je utrpao čak 41 poen, solidan nastup ubilježio je i Chris Paul, no ipak nedovoljno da se ugroze prvaci koji su izgleda najbolji kada je to najpotrebnije. Durant se ljutio na trenera Kerra jer ga je izvadio krajem treće dionice dok je još bio “vruć”.

No, Kerr ga je na to upitao:

“Želiš li igrati svih 48 minuta”? 

Durant je odgovorio potvrdno, ali Kerr je bio iznimno zadovoljan razinom kompetitivnosti koju ima u svojim igračima.

“Zbog ovoga ga želite imati u svojoj momčadi. Ne znam što je potrebno napraviti da bi se Kevina moglo čuvati. Čovjek jednostavno može izvesti šut koji poželi”:

Stvari za Rocketse krenule su po zlu kad je Trevor Ariza izišao zbog šestog prekršaja, ali ni tada nitko nije mogao zaustaviti Duranta. James Harden je vukao svoju momčad, a Rocketsi su se opasno približili pet minuta prije kraja na 96:103, no tada je svoj “Clutch” gumb uključio Klay Thompson i tricama potvrdio pobjedu Warriorsa.


Houston Rockets – Golden State Warriors 106:119 (30:29, 26:27, 24:31, 26:32)

(Harden 41(7as), Paul 23(11sk), Gordon 15 – Durant 37, Thompson 28, Curry 18 (8as, 6sk))

Latest Posts

NE PROPUSTITE