Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant i Westbrook pobijedili oslabljeni Portland

Oklahoma City Thunderi u prošla su dva susreta, protiv Jazzera i Clippersa, doživjeli poraze i došli su na noge Portland Trail Blazersima kako bi prekinuli taj negativan niz te su u tome i uspjeli nakon produžetaka, rezultatom 107-106.

Neposredno prije susreta, Portland je proširio svoju listu ozlijeðenih igraèa. Uz Grega Odena i Joela Przybillu utakmicu zbog ozljeda nisu igrali niti Fabricio Oberto, Elliot Williams te Rudy Fernandez. Oberto je iznenadno prekinuo svoju igraèku karijeru zbog problema sa srcem, rookie Williams ide na operaciju koljena te vjerojatno više neæe igrati ove sezone a Fernandeza su ukoèila leða te nije mogao nastupiti.

Prije sudaèkog podbacivanja lopte održana je minuta šutnje za nedavno preminulog Mauricea Lucasa, bivšeg igraèa i pomoænog trenera Blazersa. Njemu u èast igraèi Portlanda æe do kraja sezone nositi mali broj 20 na svojim dresovima.

Susret su bolje otvorili igraèi Oklahome, no drugu èetvrtinu je Portland u potpunosti dominirao te taj period igre dobio rezultatom 35-22. Nakon stanke za poluvrijeme Portland je nastavio poveæavati prednost koja je u treæoj èetvrtini iznosila 68-55. No tada se budi Oklahoma koja poèetkom posljednje èetvrtine izjednaèuje rezultat koševima Jamesa Hardena i Kevina Duranta.

Serge Ibaka je košem 10 sekundi prije kraja izjednaèio utakmicu, a Brandon Roy nije pogodio šut za pobjedu te je utakmica otišla u produžetak. U produžetak su bolje krenuli Thunderi i na poèetku se odvojili tako da ih Blazersi više nisu mogli stiæi, a zatim su boljim izvoðenjem slobodnih bacanja osigurali pobjedu. Jednu desetinku prije kraja susreta rookie Armon Johnson pogodio je tricu i time postavio konaèan rezultat.

Durant i Westbrook su bili najbolji pojedinci pobjednièke momèadi. Obojica su ubacila po 28 poena i uhvatila 11 skokova. Westbrook je tome pridodao još i 5 asistencija a Durant 3 blokade. Dobro je odigrao i Jeff Green sa 19 poena i 9 skokova.

Portland je igrao sa 8 igraèa, a šestorica su uspjela ostvariti dvoznamenkast broj poena. Najviše je ubacio LaMarcus Aldridge, 22. Andre Miller je uz 16 poena podijelio i 11 asistencija dok je Roy postigao 19 poena uz 5 skokova i 5 asistencija.

“Puno nam je trebala ova pobjeda”, izjavio je Durant nakon susreta. “Sada smo si skinuli velik teret s leða, dobra je to bila pobjeda.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE