Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant i Westbrook zaustavili Spurse, važna pobjeda Mavsa

Pobjedničkoj seriji košarkaša San Antonija u NBA ligi došao je kraj u četvrtak. U dvoboju najboljih momčadi Zapadne konferencije Oklahoma City je nadigrao Spurse sa 106:94.

San Antonio je prije ove utakmice imao 19 uzastopnih pobjeda čime je srušio klupski rekord, ali Oklahoma City mu je cijele sezone nerješiva zagonetka što je došlo do izražaja i u četvrtak u Chesapeake Energy Areni. Thunder je slavio i četvrti put u četvrtom ovosezonskom dvoboju protiv Teksašana, a prvo je ime kod pobjednika i ovom prilikom bio najbolji strijelac lige Kevin Durant s 28 koševa, sedam skokova i tri asistencije. Bila mu je ovo 39. utakmica zaredom u kojoj je postigao 25 ili više koševa i još mu samo jedna nedostaje da se izjednači s Michaelom Jordanom koji je takav doseg ostvario u sezoni 1986/87.

Russell Westbrook je dodao 27 koševa za domaće, a istaknuo se i Serge Ibaka s 11 poena i 12 skokova. Kod Spursa je najefikasniji bio čovjek s klupe Patty Mills s 21 košem, a po 17 su ubacili Kawhi Leonard i Tim Duncan.

Košarkaši Dallasa došli su do važne pobjede u borbi za doigravanje. U Staples Centeru su bili bolji od domaćih Los Angeles Clippersa sa 113:107, a zasluge za to najviše pripadaju Dirku Nowitzkom koji je postigao 26 koševa i uhvatio 11 lopti. Jose Calderon je dodao 19, a Vince Carter 16 koševa.

Pokvarili su Mavsi na taj način prvi ovosezonski triple-double Blakea Griffina koji je zaključio utakmicu s 25 koševa, deset skokova i 11 asistencija. Odličan je bio i DeAndre Jordan s 21 poenom i 15 skokova, a vrijedi istaknuti i Darrena Colllisona s 22 te Chrisa Paula sa 17 poena. Clippersima je ovo tek treći poraz u posljednjih 20 utakmica.

NBA rezultati, 3. travnja:

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 106 : 94
Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 107 : 113

Latest Posts

NE PROPUSTITE