Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Igrači trebaju glasati za godišnje nagrade

Aktualni MVP lige i zvijezda Oklahoma City Thundera, Kevin Durant, smatra da bi se glasanje za godišnje nagrade u NBA ligi trebalo promijeniti te da bi o nagradama trebali odlučivati igrači, a ne pripadnici medija.

Dok se priprema za večerašnji nastup na All-Star utakmici, Durant je dao brojne intervjue tamošnjim medijima, a najviše pažnje privukao je mišljenjem da bi za godišnje nagrade u ligi trebali glasovati igrači. Trenutno o nagradama za najkorisnijeg igrača sezone, najboljeg šestog igrača, najboljeg obrambenog igrača, najboljeg rookie igrača, igrača koji je najviše napredovao i najboljeg trenera sezone odlučuju pripadnici medija koji prate ligu te se samo njihovi glasovi uzimaju u obzir prilikom dodjele nagrada.

“Mediji glasuju za MVP-a. Mislim da ta nagrada previše ovisi o priči u aktualnoj sezoni. Postoje igrači koji već godinama igraju fantastično, ali tek sada ih se spominje u kontekstu MVP-a. Primjerice James Harden i Steph Curry igraju sjajno već tri godine, ali priče oko njihovih ekipa su sada pozitivnije pa su tek sada u krugu kandidata za najkorisnijeg igrača sezone”, izjavio je Durant te nešto oštrije nastavio o medijima:

“Mislim da mediji imaju previše ovlasti oko glasovanja za stvari o kojima zapravo ne znaju mnogo ili barem ne znaju onoliko koliko znamo mi igrači. Igrači igraju jedni protiv drugih svaku večer, znaju tko što može i koliko vrijedi. Mislim da bi se i glas igrača trebao računati. Kao što sam rekao, ne vjerujem da mediji znaju više od igrača te ne vidim zašto oni imaju više utjecaja od nas.”

Teško je za povjerovati da će mediji ostati bez glasa kada se govori o godišnjim nagradama, no Durantovo mišljenje ima smisla i možda bi najbolje bilo da uz medije svoj glas daju i igrači te da zajednički odlučuju o najboljim igračima sezone. Ako i ostali igrači podrže Duranta i njegovu ideju, vjerojatno bi čelništvo lige ozbiljno razmislilo o promjeni dosadašnjeg načina glasovanja. Posao lobiranja za takve promjene sada je na leđima Chrisa Paula i LeBrona Jamesa, dvojice najvažniji ljudi u udruzi NBA igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE