Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

Durant: Igrači trebaju glasati za godišnje nagrade

Aktualni MVP lige i zvijezda Oklahoma City Thundera, Kevin Durant, smatra da bi se glasanje za godišnje nagrade u NBA ligi trebalo promijeniti te da bi o nagradama trebali odlučivati igrači, a ne pripadnici medija.

- Advertisement -

Dok se priprema za večerašnji nastup na All-Star utakmici, Durant je dao brojne intervjue tamošnjim medijima, a najviše pažnje privukao je mišljenjem da bi za godišnje nagrade u ligi trebali glasovati igrači. Trenutno o nagradama za najkorisnijeg igrača sezone, najboljeg šestog igrača, najboljeg obrambenog igrača, najboljeg rookie igrača, igrača koji je najviše napredovao i najboljeg trenera sezone odlučuju pripadnici medija koji prate ligu te se samo njihovi glasovi uzimaju u obzir prilikom dodjele nagrada.

“Mediji glasuju za MVP-a. Mislim da ta nagrada previše ovisi o priči u aktualnoj sezoni. Postoje igrači koji već godinama igraju fantastično, ali tek sada ih se spominje u kontekstu MVP-a. Primjerice James Harden i Steph Curry igraju sjajno već tri godine, ali priče oko njihovih ekipa su sada pozitivnije pa su tek sada u krugu kandidata za najkorisnijeg igrača sezone”, izjavio je Durant te nešto oštrije nastavio o medijima:

“Mislim da mediji imaju previše ovlasti oko glasovanja za stvari o kojima zapravo ne znaju mnogo ili barem ne znaju onoliko koliko znamo mi igrači. Igrači igraju jedni protiv drugih svaku večer, znaju tko što može i koliko vrijedi. Mislim da bi se i glas igrača trebao računati. Kao što sam rekao, ne vjerujem da mediji znaju više od igrača te ne vidim zašto oni imaju više utjecaja od nas.”

- Advertisement -

Teško je za povjerovati da će mediji ostati bez glasa kada se govori o godišnjim nagradama, no Durantovo mišljenje ima smisla i možda bi najbolje bilo da uz medije svoj glas daju i igrači te da zajednički odlučuju o najboljim igračima sezone. Ako i ostali igrači podrže Duranta i njegovu ideju, vjerojatno bi čelništvo lige ozbiljno razmislilo o promjeni dosadašnjeg načina glasovanja. Posao lobiranja za takve promjene sada je na leđima Chrisa Paula i LeBrona Jamesa, dvojice najvažniji ljudi u udruzi NBA igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE