Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant je još uvijek iza Bryanta i Jamesa

Godine 2007. Seattle Supersonicsi imali su pravo na drugi izbor NBA drafta. Nije djelovalo kao kocka kada su uzeli Kevina Duranta, ali da æe taj izbor biti baš takav pogodak malo je tko mogao pretpostaviti.

Durant i Greg Oden bili su predodreðeni za “jedinicu” na draftu. Portland je birao prvi i odluèio se za visinu i masu pod obruèima, a Oden im povjerenje “vratio” s propuštenih 164 utakmice osnovnog dijela sezone u dosadašnjem dijelu karijere duge tri profesionalne godine. Prosjeci karijere od 9.4 poena i 7.3 skoka malo æe koga “razoružati“, pogotovo uzme li se u obzir što izbor Seattlea radi.

Supersonicsi su se nakon jedne sezone pod Durantovim vodstvom preselili u Oklahoma City, promijenili ime u Thunder, a od 21-godišnjeg krilnog košarkaša napravili istinsku zvijezdu NBA lige.

Durant je ove sezone s prosjekom od 30.1 poena po utakmice uzeo svoj prvi naslov najboljeg strijelca lige i prometnuo se u igraèa o kojem cijeli svijet govori. Govore o njemu i nekadašnji velikani NBA lige, a danas struèni komentatori NBA utakmica produkcijske TNT kuæe, Kenny Smith i Charles Barkley, te Chris Webber.

Koliko je Smith, dvostruki NBA prvak, oduševljen razvojem mladog igraèa Thundera, najbolje æe opisati rijeèi koje je ponovio u tri navrata:

“Za tri godine on æe biti najbolji košarkaš lige.”

Poprilièno je to smjela izjava kada se zna da u NBA ligi caruju Kobe Bryant ili, pak, LeBron James, uobièajeni stanovnici debate tko je najbolji košarkaš današnjice.

Svjestan toga, Barkley, ponajbolji košarkaš svih vremena bez NBA prstena, je Smithu u svom “lajavom” stilu poruèio da se “LeBron okreæe u grobu” nakon njegovih rijeèi, dok je Webber na konstataciju Smitha dodao da æe voða Cleveland Cavaliersa u to doba ganjati triple-double prosjek kroz cijelu sezonu.

Na tragu Webberovih rijeèi je i LeBronova statistika koja ide u prilog svestranosti, ipak, još uvijek boljeg Jamesa, koji veæ sada koketira sa trostruko-dvoznamenkastim uèincima po sezoni. Osnovni dio ove je 25-godišnji all-around igraè zakljuèio s 29.7 poena, 7.3 skoka i 8.6 asistencija.

Mnogo je korisniji za momèad i još uvijek koplje ispred zvijezde Thundera koja tek treba zasjati punim sjajem i zadržati visoku razinu svojih igara. O više puta dokazanom Bryantu da se ne prièa. O njegovim dostignuæima poput èetiri prstena NBA prvaka i sam James još uvijek mašta…

Latest Posts

NE PROPUSTITE