Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant je pravi nasljednik Kobea, LeBrona…

Seattle SuperSonicsi su imali mnogo uspjeha tijekom devedesetih godina u NBA ligi. Gary Payton i Shawn Kemp su ih uvijek vodili do doigravanja Zapadne konferencije.

Jednom je Seattle igrao i veliki finale, ali Michael Jordan i njegov Chicago su bili prejaki 1996. godine, te su ih pobijedili 4-2. Novi voða Seattle trebao je postati Kevin Durant, 21-godišnji igraè sa sveuèilišta Texas, ali je prošlog ljeta Seattle izgubio NBA momèad koja se preselila u Oklahomu, pa tako je tako Durant odigrao tek jednu sezonu u popularnom zelenom dresu.

Danas je Oklahoma City možda i najperspektivnija momèad lige, a Durant definitivno predvodnik novog vala, te potpuno opravdava drugi izbor drafta 2007. godine (Portlandov Greg Oden je bio broj jedan).

Nakon prvih deset utakmica nove sezone Oklahoma City ima vrlo dobar omjer 5-5, trenutaèno su u krugu osam najboljih momèadi Zapadne konferencije, te nikoga ne bi èudilo i da ostanu u tom elitnom društvu, te da izbore doigravanje u svojoj drugoj godini NBA života.

Durant je u nedjelju naveèer, u porazu protiv LA Clippersa od 101-93 ubacio 40 poena (klupski rekord sezone), a kroz deset utakmica je samo jednom ubacio manje od 20 poena u ogledu. Dogodilo se to protiv Portlanda (16 poena), kada ga je èvrsta obrana McMillanove momèadi odvela na šut 3-20.

Durantovi rekordni dosezi po poenima su: LA Clippers (40), Sacramento (37), LA Clippers (30), Orlando i LA Lakers (28), Houston (27), Sacramento, Detroit i San Antonio (25). Uz sve to Durant je èak tri puta završavao utakmice s prosjekom od 50 ili više posto šuta, a prosjeèno ima i 5.5 skokova, 2.6 asistencija i 1.2 ukradene lopte.

Na listi najboljih strijelaca NBA lige trenutaèno su ispred njega tek trojica: Kobe Bryant (30.1 poen), Dwyane Wade i Carmelo Anthony (29.7), dok je Durantov prosjek 28.1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE