Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Durant: Nisam ni blizu igraè kakav želim biti

Kevin Durant, najkorisniji košarkaš Svjetskog prvenstva u Turskoj, uživa u zlatu koje je donio “drugoj” momèadi Sjedinjenih Amerièkih Država na smotri najboljih svjetskih košarkaša.

- Advertisement -

S 205 postignutih koševa u devet utakmica u Turskoj 205 centimetara visoki krilni košarkaš Oklahoma City Thundera postao je rekorder kad su nastupi Amerikanaca na Svjetskim prvenstvima u pitanju.

Blistao je u samoj završnici. U èetvrtfinalu je Rusima zabio 33, u polufinalu Litvancima 38, a u finalu Turcima 28 koševa. Od toga je sedam puta u finalnoj utakmici pogodio tricu postavivši i na tom planu rekord turnira na kojem se napadaèki kvalitetna košarka igrala nakon dugo vremena.

Osjeæam se emotivno. Jednostavno sam izgubljen u trenutku”, rekao je 22-godišnji košarkaš, koji je još uvijek zadivljujuæe skroman i pristojan za svoj zvjezdani status izboren prošle sezone titulom najboljeg strijelca NBA lige.

- Advertisement -

Još uvijek nisam niti približno dobar košarkaš kakav želim biti. Imam još toliko za raditi na sebi”, rekao je ponajbolji svjetski košarkaš.

Osim njega vrlo je dobar u sastavu Mike Krzyzewskog u Turskoj bio i drugi igraè Thundera, 21-godišnji playmaker Russell Westbrook, koji je u finalu Turcima zabio 14 koševa.

Ponosni smo na obojicu. I Russell i Kevin profitirat æe ovim turnirom, koji im je donio iskustvo mentalne izdržljivosti”, rekao je generalni menadžer Oklahoma Cityja Sam Presti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE