Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Nisam sretan zbog Dirka

Kevin Durant nije bio posebno oduševljen NBA prièom Dirka Nowitzkoga, koji veæ nekoliko godina ne uspijeva sa svojom ekipom napraviti znaèajniji iskorak u doigravanju. Nakon što su Mavericksi drugu utakmicu za redom okrenuli vodstvo Oklahome u posljednjoj èetvrtini, te se tako plasirali u veliko finale NBA lige, Durant se osvrnuo na najboljeg igraèa momèadi iz Dallasa, vidno ne skrivajuæi razoèarenje.

“Nisam sretan, uopæe nisam sretan. Ja sam natjecatelj i uopæe me nije briga što je prošao u proteklih nekoliko godina. Znam su posebice posljednje èetiri godine bile teške za njega, da je tri od èetiri zadnje godine ispao u prvom krugu doigravanja. Znam da je sada sretan što je u finalu, ali radi toga ja nisam niti malo sretan jer sam ja htio biti tamo.”

Pitanje je vjerojatno uputio novinar koji prati život njemaèkog košarkaša i koji je htio isprovocirati mladu zvijezdu Thundera. Ipak, Durant se odlièno snašao sa pitanjem te ipak nije ponudio odgovor koji bi izazvao mnogo više polemike jer normalno je da je svaki igraè razoèaran porazom.

Gledali smo izrazito zanimljivu seriju izmeðu Dallasa i Oklahome koju je bez ikakve sumnje obilježio Dirk, koji je u nekoliko utakmici bio najzaslužniji za pobjedu svoje momèadi. Mnogi NBA analitièari se slažu da bi jedan takav igraè trebao imati osvojen naslov prvaka. Meðutim, mnogi veliki igraèi nisu imali to zadovoljstvo te se prsteni ne dijele po igri u regularnom dijelu sezone veæ u doigravanju, kada je to najvažnije. Igra Dirka i njegove momèadi do sada, u doigravanju, nije bila na tom nivou, a ove godine æe imati priliku za ispravak.

Durant je cijelo doigravanje kljuèni igraè svoje momèadi te je u prosjeku postizao 28,2 koša, 9,4 skoka, te 4,1 asistencije po utakmici, ali to nije bilo dovoljno da njegova momèad ode stepenicu više.

Latest Posts

NE PROPUSTITE