Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Novo putovanje u mom životu

Kao što svi već znate – MVP iz 2014. godine, Kevin Durant, nakon punih 9 sezona kao član Oklahoma City Thundera (iako je u njegovoj prvoj sezoni franšiza još uvijek bila Seattle SuperSonics), odlučio se okrenuti novu stranicu u svojem životu te potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 54,3 milijuna dolara s aktualnim doprvacima najjače košarkaške lige na svijetu, Golden State Warriorsima.

Puno prašine podigla je priča o Durantovom odlasku iz Thundera, no ne sumnjamo da je ovaj period posljednjih tjedana bio mukotrpan i za samog Kevina. Proteklog vikenda je uz sastanke sa svojom bivšom i sadašnjom momčadi održao i one s članovima Boston Celticsa, Miami Heata, San Antonio Spursa i Los Angeles Clippersa.

Probudio sam jutro nakon svih sastanaka i odlučio – želim potpisati za Warriorse. Znao sam da će to privući mnogo pažnje,” izjavio je Durant te nadodao: “Razgovor s Thunderom najteža je stvar koju sam morao napraviti u životu. Prolili smo dosta suza, no kao što sam rekao, ovo je jedno novo putovanje u mom životu. Znam da ova odluka neće biti omiljena među mnogima, ali mogu se nositi s tim.”

Na pitanje vidi li se u free agencyju 2017. godine, kada mu istekne ugovor s Warriorsima, izjavio je: “Planiram ostati ovdje i ne želim ponovo prolaziti kroz sve ovo.”

Na sastanku s ekipom iz Golden Statea dočekala su ga najpoznatija lica iz svlačionice – Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson i Andre Iguodala. “Kada sam se susreo s njima, osjećao sam se opušteno kao nikad i donio sam odluku da ću doći igrati s njima. Osjećam se sjajno i jako sam uzbuđen zbog prilike koja mi se pruža.”

Mnoge ljude sada zanima kakvo je stanje u Oklahomi, a pogotovo kako se osjeća Russell Westbrook. Njih dvoje (Westbrook i Durant) su od samih početaka bili predodređeni za najviše domete, no uvijek im je falilo nekoliko koraka da dođu do onog najvišeg cilja, osvajanja prstena. Odlazak Duranta povukao je za sobom priče kako će i Westbrook napustiti Oklahomu te da će momčad doživjeti potpuni krah, no ostaje za vidjeti što nam još može ponuditi ovo zasada super zanimljivo ljeto.

Durant se osvrnuo i na reakciju Westbrooka kada je saznao za njegov odlazak: “Očito, to je jako teško. Jako dugo smo dijelili svlačionicu, veže nas jako puno lijepih uspomena i siguran sam da nije sretan zbog moje odluke, ali ju poštuje. Naš odnos je sjajan, imali smo puno sjajnih godina, to je nešto što nam nitko nikada ne može oduzeti. Ali, kao što sam rekao, želim novo poglavlje u svojem životu i osjetio sam da je vrijeme za odlazak.”

Sličnu izjavu očekujemo i od Westbrooka, no sumnjamo da će se lako pomiriti s odlukom da je njegov najbolji suigrač Durant, odlučio zamijeniti svlačionicu Thundera onom ljutitog rivala iz Oaklanda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE