Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant o nizu: Da je barem gotovo

Zvijezda Oklahoma City Thundera, Kevin Durant je u jučerašnjem porazu protiv Phoenixa Sunsa zabio 38 koševa, čime je došao na 41. uzastopnu utakmicu gdje je postigao najmanje 25 poena. Ovim podvigom je prestigao Michaela Jordana, kojemu je to uspjelo u 40 uzastopnih utakmica. Međutim, Kevin će jako teško skinuti prvoga s trona, Wilta Chamberlaina i njegovih nevjerojatnih 126 utakmica.

No, Kevin je navodno izjavio kako ga niz uopće ne zanima: “Stvarno me nije briga za to. Da je barem gotovo.”

Ako Durant nastavi s ovim nizom do kraja regularnog dijela sezone, opet će morati pričati o njemu i to više puta. Prvo, ukoliko ga neka momčad zadrži ispod 25 postignutih poena u utakmici doigravanja. Drugo, ako njegov niz prestane u sljedećoj sezoni, jer se doigravanja službeno ne računaju pod ovakvu vrstu statistike.

To je mnogo dosadnih pitanja za igrača koji se kloni usporedbe s drugim igračima, i koji je, čini se, koncentriran na samo jedno – naslov prvaka.

Ako bacite pogled na statistiku, jasno je da Oklahoma bilježi bolje rezultate kada Durant zabije 25 ili više poena (47-17, 73,4% pobjeda), nego kada mu to ne uspije (8-4, 66,7% pobjeda).

Ukoliko zaista želi zaustaviti svoj niz, za to će mu se uskoro pružiti prilika, i pritom neće naštetiti svojoj momčadi. Oklahoma City zaostaje za vodećim Spursima 4,5 utakmice, dok bježi trećeplasiranim Clippersima za dvije utakmice, tako da momčad iz Oklahome ima mjesta za disanje. Kako je kraj sezone pred nama, uskoro bi moglo doći do neke “beznačajne” utakmice u kojoj bi Kevin mogao odigrati nekoliko minuta, tek da se oznoji.

Niz bi tu završio, a Durant bi se u potpunosti mogao koncentrirati na doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE