Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant obranio naslov H.O.R.S.E. prvaka

Prvo natjecanje drugog dana All-Star vikenda u kojemu su sudjelovali igraèi iz NBA lige bilo je H.O.R.S.E. u kojemu su sudjelovali Kevin Durant, Rajon Rondo i Omri Casspi.

Pravila natjecanja su jednostavna, nema zakucavanja, nema ponavljanja uspješnih šuteva te svaki igraè ima 24 sekunde da zabije koš. Nakon što jedan zabije sljedeæi igraè mora ponoviti isti šut a ako promaši dobiva slovo H, i tako dalje dok ne dobije slova HORSE i tada ispada iz igre.

Znam da deèki imaju nekoliko asova u rukavu, ali vidjet æemo kako æe biti“, izjavio je Durant prije poèetka natjecanja. Rondova jedina želja bila je dobra zabava dok je Casspi, koji je imao podršku 10-ak glasnih navijaèa, objasnio kako nikada nije igrao HORSE igru, ali je igrao nešto slièno.

Prije poèetka natjecanja glavna je zvijezda bio Charles Barkley koji je pokazao svoje umjeæe u preskakanju užeta, a dobio je i ulogu savjetnika Casspija kojemu to ipak nije pomoglo da ostvari pobjedu. No ni Barkleya to nije sprijeèilo da kao i uvijek pokuša omesti igraèe i uèiniti natjecanje još zanimljivijim.

Prvi šut natjecanja nisu igraèi mogli sami birati, nego su morali šutirati na naèin kako je to izveo jedan navijaè koji je postavio svoj video na službenoj internetskoj stranici NBA lige. Šut iza leða kroz noge ipak je bio pretežak za svu trojicu pa su svi odmah na poèetku dobili slovo H.

No sada su igraèi sami odluèivali što i kako æe šutirati, a prvi je krenuo branitelj naslova Durant koji je zabio tricu s 8 metara. Rondo je pogodio, ali Casspi nije bio ni blizu te je dobio i drugo slovo, O. Durant je ponovno šutirao, ovoga put šut preko table. Rondo je promašio te je Casspi bio na redu postaviti šut koji Durant i Rondo moraju pogoditi, a u tome su i uspjeli pogodivši šut s linije slobodnih bacanja od tablu.

Nakon toga igraèi su promašili nekoliko zanimljivih ali i teških šuteva, kao što je bio Rondov šut od sata za mjerenje vremena napada. Rondo je pogodio tricu iz kuta, a Casspi to nije uspio ponoviti te je dobio i treæe slovo. Zatim je ponovno usljedio niz od nekoliko promašaja igraèa. Kada bi netko i pogodio šut, ostala dvojica bi uspješno ponovila taj šut.

Casspijevo polaganje kroz noge na drugi obruè promašio je Durant te zaradio slovo O. Rondo je zatim ponovno pogodio tricu, samo iz drugog kuta a Casspi to nije uspio te je dobio i èetvrto slovo. Casspi je zatim promašio tricu koju su pogodila ostala dvojica te je tako dobio slovo E èime je skupio sva slove te ispao iz natjecanja.

Buduæi da se natjecanje odužilo, oba su igraèa morala šutirati trice s iste pozicije i tko promaši dobiva slovo te tako sve dok netko ne ispadne iz igre. Rondo je dobio slova R i S dok je Durant pogodio oko 7 trica za redom. Jednu je zatim i Durant promašio nakon èega su obojica nastavila pogaðati. Durant je lakoæom pogaðao a na kraju je popustio Rondo koji je nakon nekoliko pogodaka ipak promašio te dobio i posljednje slovo. No moramo pohvaliti obojicu igraèa koji su pogodili velik broj trica, a to ipak nismo oèekivali od Ronda kojemu šut, posebno trica, nije meðu jaèim oružjima tijekom utakmica.

Durant je ovime obranio naslov H.O.R.S.E. prvaka osvojen prošle godine a kao nagradu tada je dobio plastiènog konjiæa no sada je ipak dobio pravi trofej kojega æe ponosno izložiti u svojoj zbirci trofeja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE