Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Osvajanje MVP titule bi mi puno značilo

Zvijezda Oklahoma City Thundera Kevin Durant je u petak konačno popustio u svojim nastojanjima da što manje razgovora o individualnim nagradama, te je u intervjuu za ESPN izjavio kako bi mu osvajanje njegove prve MVP titule puno značilo. Durant si je dozvolio još malo maštanja, koje bi se kako stvari sada stoje moglo obistiniti na kraju ove sezone.

“Značilo bi puno. Mislim, biti MVP u ovoj ligi, to se nikada ne može omalovažiti. Tko god si, i koliko god MVP nagrada osvojio, to se nikada ne može podcijeniti. Naravno, krajnji cilj je osvajanje titule. Što se tiče nagrada vezanih uz regularni dio sezone, ova je sigurno pri vrhu. Bilo bi stvarno cool, al to je izvan moje kontrole. Jedino što mogu kontrolirati je kako igram, a sve ostalo će doći na svoje”, rekao je Durant, prema mnogima trenutno vodeći kandidat za MVP titulu.

Durant je tijekom ove sezone nastojao izbjegavati razgovore o tome gdje stoji u usporedbi s LeBronom Jamesom. Dva ponajbolja igrača današnjice će se dva puta susresti na košarkaškim terenima u sljedećih tjedan dana. Prvo, na All-Star utakmici u nedjelju, a zatim i u četvrtak u Oklahomi, gdje Thunder dočekuje Heat.

James je u proteklih 5 godina osvojio 4 MVP titule, te je bio veliki favorit za osvajanje pete na ulasku u ovu sezonu. No izgleda da Durant ima najviše izgleda za osvajanje prestižne nagrade, pogotovo zahvaljujući nevjerojatnoj igri u siječnju gdje je zabijao 35,9 poena po utakmici, uz 6,1 skok i 6,1 asistenciju, i sve to uz šut iz igre od 54,9%. Njegova kandidatura je posebice pojačana činjenicom da Durant sve to radi bez pomoći Russella Westbrooka, koji se oporavlja od ozljede koljena.

Bivši NBA košarkaš, a sada analist NBA TV-a, Steve Smith je nedavno pitao LeBrona Jamesa u jednom intervjuu koji je njegov NBA Mount Rushmore, odnosno četvorica najboljih igrača svih vremena, na što je James odgovorio: Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird i nakon malo duljeg razmišljanja, Oscar Robertson. To je brzo popratio i izjavom kako će on na kraju svoje karijere biti jedan od te četvorke, ali nije htio odati koga misli da će izbaciti s popisa. Kako usporedbe između Jamesa i Duranta ne jenjavaju, i Kevin je bio upitan isto pitanje, a njegova najbolja četiri igrača u povijesti lige su također MJ, Magic i Larry, no Durant je umjesto Oscara izabrao Kareema Abdul-Jabbara.

Kada je upitan s koliko bi ocijenio na ljestvici od 1 do 10 svoju frustriranost s konstantnim usporedbama sebe i Jamesa, Durant je odgovorio:

“Um, otprilike 25. To se događa svaki dan. Ljudi se trebaju fokusirati na to koliko je James dobar. Mislim da bi se to trebalo više cijeniti nego stalno uspoređivati igrače. U našem svijetu, sve želimo uspoređivati. O svemu želimo suditi. Mi smo jednostavno takvi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE