Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant pogodio za pobjedu, Miami razbio Knickse

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Dallas Mavericksa, prokockali su veliko vodstvo u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije protiv Oklahome City Thundera i na kraju doživjeli poraz. Miami je pak razbio New York Knickse, dok je Chicago u pobjedi izgubio svog najboljeg igraèa, Derricka Rosea.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (32)
  • Asistencije: Jameer Nelson (9)
  • Skokovi: Joakim Noah (13)
  • Ukradene lopte: Jason Kidd (7)
  • Blokade: Roy Hibbert (9)

Vodio je Dallas veæi dio utakmice u Oklahomi, ali je u posljednje dvije i pol minute u potpunosti zakazao u obrani i dopustio Thunderu da postigne èak 12 poena. Tragièarem susreta pokazao se Nijemac Dirk Nowitzki koji je, unatoè 25 postignutih koševa, izgubio dvije lopte u posljednja tri napada Mavericksa na utakmici, te napravio prekršaj na Ibaki kojim je Španjolac zabio za dva plus jedan.

Dvije minute i 30 sekundi prije kraja utakmice Dallas je imao prednost 94:87. Meðutim, Thunder se serijom 7-0 Kevina Duranta (èetiri koša) i Ibake (3) vratio do izjednaèenja, pa èak i poveo spomenutim košem i dodatnim slobodnim bacanjem Ibake (97:96). Mavericksi su u iduæem napadu, devet sekundi prije kraja, preuzeli vodstvo zahvaljujuæi dvama slobodnim bacanjima Nowitzkog, ali je tada na scenu stupio Durant.

Nakon kratkog time-outa, Durant je dobio loptu u svoje ruke, othrvao se gotovo savršenoj obrani Shawna Mariona, te sa pozicije slobodnog bacanja pogodio težak šut preko njega i još jednog igraèa Mavericksa. Lopta je najprije odsjela na obruèu, ali je iz drugog pokušaja ipak prošla kroz mrežicu i uveselila 18.203 gledatelja u Chesapeake Energy Areni. Dallas je ostao bez ijedne minute predaha pa u sekundu i pol, koliko je ostalo do kraja, nije uspio ni zapucati prema košu.

Kod Thundera je najefikasniji s 28 koševa bio Russell Westbrook, dok je Durant zabio 25, ali je za to potrošio èak 27 lopti. Kod Mavericksa je Nowitki postigao 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

U trenucima kada je pobjednik utakmice Chicago – Philadelphia veæ bio odluèen Rose se prilikom jednog ulaza predomislio te pokušao pronaæi nekog od suigraèa. Krivo je doskoèio i uz bolan jauk pao na parket držeæi se za lijevo koljeno. Medicinska ekipa odmah je utrèala na teren, a nedugo potom najboljeg strijelca Bullsa iznijeli su s terena.

Inaèe, domaæa je momèad od samog poèetka kontrolirala zbivanja na parketu predvoðena Roseom koji je ponovo igrao kao MVP. Susret je završio s jednim skokom i jednom asistencijom manje od triple-double uèinka. Hamilton je dodao 19, Deng 17, a Noah 12 koševa uz 13 skokova. Kod gostiju Brand je ubilježio 19, a Holiday 16 poena.

Velika trojka iz Miamija vrlo je autoritativno otvorila doigravanje na putu prema toliko željenom prstenu. Gaženje New Yorka s okruglih 30 koševa razlike uspješno su odradili James s 32 i Wade s 19 koševa, s tim da je LeBron prosjedio zadnju èetvrtinu u koju je Heat ušao s 81:47.

Razoèarao je kod Knicksa Carmelo Anthony šutom iz igre 3-15 za 11 koševa, dok je prvi strijelac gostiju bio J.R. Smith sa 17 poena.

Dallas nije uspio šokirati drugopostavljeni Thunder na Zapadu, ali je zato Orlando Magic to uspio protiv treæe najbolje momèadi Istoka nakon regularnog dijela sezone – Indiane.

Iako igraju bez svog najboljeg igraèa, Dwighta Howarda, košarkaši Magica su èvrstom obranom i serijom 9-0 u posljednje èetiri minute utakmice šokirali Pacerse koji su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti.

Jason Richardson i Jameer Nelson postigli su po 17 koševa za Magic, dok je s druge strane David West zabio 19, a Danny Granger 17. Istaknimo i uèinak centra Pacersa, Roya Hibberta, koji je uz osam poena imao i 13 skokova, te devet blokada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE