Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant s 36 poena odveo Oklahomu do prve pobjede

Oklahoma City Thunder na najbolji je moguæi naèin otvorila veliko Finale NBA lige protiv Miami Heata, te su pobjedom 105:94 stigli do prve pobjede u seriji do èetiri dobivene. Ponovno su domaæini odigrali odlièno drugo poluvrijeme utakmice i ponovno je Kevin Durant bio nezaustavljiv kada je to bilo najpotrebnije.

Na poèetku utakmice vrlo lako se moglo primijetiti kako je ovo veæini igraèa Oklahome prva utakmica u NBA finalima. Naime, na poèetku utakmice nisu mogli “kupiti” koš, te su u prve èetiri minute ubacili samo dva poena. Miami je u tom razdoblju prvenstveno zahvaljujuæi dvije trice Shanea Battiera poveo 10:2. S dvije trice Duranta domaæini se nakratko približavaju, ali Miami ponovno tricama Battiera i Maria Chalmersa stiže do deset poena prednosti, 20:10.

Do kraja èetvrtine Miami je nastavio s dobrim šuterskim otvaranjem utakmice (trice 5-6), a zanimljivo je da su èak dva igraèa Heata nakon prve dionice imala više koševa nego LeBron James i Dwyane Wade zajedno (Battier i Chalmers, devet odnosno osam koševa). Miami je prvi dio utakmice dobio rezultatom 29:22.

U drugoj èetvrtini polako se budi i MVP regularne sezone LeBron James, te sa šest koševa u tri minute podiže prednost gostiju na 13 poena. Do kraja poluvremena obje ekipe su uspješno završavale gotovo svaki napad, te domaæini mogu biti i sretni što su na poluvrijeme otišli sa samo sedam poena zaostatka, 54:47, jer su gosti odigrali odlièno poluvrijeme (odlièno kretanje lopte, èak 16 asistencija na 22 ubaèaja iz igre) i cijelo vrijeme su imali dvoznamenkastu prednost.

U drugo poluvrijeme Oklahoma ulazi puno energiènije, podiže razinu igre u obrani, te vrlo brzo, odnosno nakon samo èetiri minute u potpunosti anulira prednost Heata. Iako su stalno blizu, nikako ne uspijevaju doæi u vodstvo te su konstantno na nekih dva poena zaostatka. Ipak, pod vodstvom ponajprije Russella Westbrooka dolaze do svoga prvog vodstva na utakmici u svom posljednjem napadu èetvrtine.

U posljednju èetvrtinu Thunder ulazi serijom 5-0, te dolazi do prednosti od šest poena razlike. Tu prednost su domaæini održavali do nekih tri minute prije kraja utakmice, a tada odlaze na deset poena razlike koje Miami nije uspio preokrenuti. Od velike je važnosti bila i obrana koju je Oklahoma igrala, s jakim presingom na dvojcu James – Wade koji su ukupno šutirali 18- 43.

Ako je Westbrook bio zaslužan za povratak Oklahome u treæoj èetvrtini, onda je Kevin Durant najzaslužniji za pobjedu Oklahome u posljednjoj èetvrtini. Naime, u prve tri èetvrtine Durant je bio poprilièno samozatajan. Do tada je uputio samo 10 lopti prema obruèu, te pogodio njih 6, za 19 koševa. No u posljednjoj èetvrtini u potpunosti izjednaèuje svoj šut iz prve tri èetvrtine (ukupno 12-20) za dodatnih 17 koševa.

Durant je bio vodeæi strijelac utakmice s ukupno 36 koševa, kojima je dodao 8 skokova i 4 asistencije. Westbrook je dodao 27 poena, uz 11 asistencija i 8 skokova, a Serge Ibaka 10 koševa. Treba spomenuti i odliènu igru Nicka Collisona koji je u završnici postigao 4 bitna pogotka (ukupno 8), èemu je pridodao 10 skokova.

Kod Miamija LeBron James je ubacio 30 koševa, uz 9 skokova i 4 asistencije, a Dwyane Wade 19 koševa uz 8 asistencija. Shane Battier je dodao 17 poena.

Sljedeæa utakmica na rasporedu je u èetvrtak, takoðer u Oklahomi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE