Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant sjajnom završnicom poravnao seriju

Kevin Durant je nezaustavljivom èetvrtom èetvrtinom odveo svoju momèad, Oklahoma City Thunder, do poravnanja u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige protiv košarkaša San Antonio Spursa (2-2).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (36)
  • Asistencije: Kevin Durant (8)
  • Skokovi: Kendrick Perkins (9)
  • Ukradene lopte: Nick Collison (2)
  • Blokade: Serge Ibaka (3)

Thunder je, potpomognut s Durantovih 36 poena, slavio protiv Spursa u Oklahomi sa 109:103, te zaostatak od 0-2, u seriji do èetiri pobjede, pretvorio u 2-2. San Antonio je, nakon -12 na poluvremenu, stigao na svega -4 u posljednjoj èetvrtini, ali je tada Durant postigao 16 uzastopnih koševa Thundera za ponovno odvajanje na, pokazalo se, nedostižnu razliku.

“Jednom kada igraè njegovog kalibra uðe u seriju teško ga je zaustaviti. Ušao je u svoj ritam i bilo ga je nemoguæe zadržati. Bilo je prekasno…”, rekao je nakon utakmice Stephen Jackson, bezuspješni èuvar najboljeg strijelca NBA lige tri sezone zaredom.

Nezaustavljiv je uz Duranta bio i Španjolac Serge Ibaka koji je postigao rekord karijere po broju koševa (26) i to uz savršeni šut iz igre (11-11). Španjolac je sjajnom izvedbom nadoknadio “izostanak” Russella Westbrooka i Jamesa Hardena koji su kombinirano ubacili svega 18 poena.

“Ibaka nije promašio šut iz igre? Wow”, rekao je iznenaðeni Durant.

“Otkako je stigao u ligu radi na svom skok-šutu. Èini se da mu je naporni rad konaèno stigao na naplatu”, zakljuèio je prièu o svom suigraèu Durantula.

Još jedan “èovjek iz sjene” je bio sjajan u noæi sa subote na nedjelju u redovima Thundera. Centar Kendrick Perkins ubacio je 15 poena i upisao devet skokova.

“Njihovi centri su napravili razliku u ovoj utakmici. Ibaka je bio sjajan. Perkins takoðer. Imamo puno posla uoèi pete utakmice”, rekao je Tim Duncan koji je ubacio 21 poen za Spurse.

San Antonio je do prije dvije utakmice bio na nizu od 20 pobjeda, najdužem nizu u povijesti NBA lige kada se gleda kraj regularnog dijela sezone i ulazak u doigravanje, te je izgledao kao da ima kontrolu nad serijom do èetiri pobjede protiv Thundera. Meðutim, s dva uzastopna poraza, serija je ponovno otvorena.

Peta utakmica igra se za dva dana (ponedjeljak) u Teksasu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE