Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Superzvijezde vrijede više

Možda je u današnje vrijeme, najblaže rečeno, neprimjereno nazvati nekoga tko zarađuje preko 20 milijuna dolara potplaćenim. Ipak, nakon LeBrona Jamesa, slično razmišljanje izrazio je i aktualni MVP lige Kevin Durant, prenosi portal RealGM.com.

“Kobe Bryant donosi puno novca gradu Los Angelesu. Ljudi zbog njega gledaju Lakerse. Chris Paul, Blake Griffin, ti dečki isto donose veliki novac. Pogledajte Cleveland ili Miami kad je LeBron bio tamo. Ti dečki vrijede više nego što zarađuju zbog količine novca kojeg donose sredinama u kojima igraju” , izjavio je Durant.

U svjetlu nedavno objavljenog ugovora između NBA lige i medijskih giganata ESPN i TNT od 24 milijarde dolara za 9 godina prava prijenosa (ili 2,66 milijarde godišnje), kao i stalnog rasta vrijednosti NBA franšiza, jasno je da igrači žele veći dio financijskog kolača nego što je predviđeno aktualnim Kolektivnim ugovorom. S obzirom na činjenicu da se udio košarkaških prihoda koji pripada igračima (Basketball Related Income) smanjio s 57% u starom Kolektivnom ugovoru na 51% u Kolektivnom ugovoru iz 2011. godine, ova javna razmišljanja dvaju najboljih igrača u ligi treba gledati kao pripremanje terena za vruće pregovaračko ljeto 2017. godine, a Udruženje igrača je već najavilo da će ovoga puta biti puno tvrđi orah.

Latest Posts

NE PROPUSTITE