Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant ubacio 47, uspješna veèer gostiju

Dramatiènu su utakmicu u srijedu u Minneapolisu odigrali košarkaši domaæe Minnesote i Oklahoma Cityja. Gosti su, predvoðeni èudesnim Kevinom Durantom, slavili 118-117.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (47)
  • Asistencije: Chris Paul (17)
  • Skokovi: Kevin Love (21)
  • Ukradene lopte: Thaddeus Young (4)
  • Blokade: DeAndre Jordan (3)

Zabio je najbolji košarkaš lani igranoga Svjetskog prvenstva u Turskoj 47 koševa uz 18 skokova, što su njegove rekordne brojke po obadvjema kategorijama u NBA karijeri. Potrošio je 28 lopti iz igre od kojih je 15 ubacio (trica 4-8), a uèinku je dodao dvije asistencije, dvije osvojene i izgubljene lopte, te dvije napravljene i jednu primljenu blokadu. Najbolju je pripomoæ 22-godišnji krilni centar imao u Jeffu Greenu (19k, 8s), a tijekom èetvrte je èetvrtine u nizu zabio èak 16 koševa.

U osmome uzastopnom porazu Timberwolvesa od Thundera najviše se istaknuo Kevin Love, koji je ubacio 31 koš uz 21 skok. Michael Beasley bio je podjednako dobar s 30 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Desetu su uzastopnu pobjedu ostvarili New Orleans Hornetsi pobijedivši u Oaklandu domaæi Golden State 112-103. Trenutaèno najduža pozitivna serija u NBA ligi najbolja je u povijesti nekadašnjeg kluba iz Charlottea uz onu od 21. veljaèe do 13. ožujka 1998. godine.

Hornetsi su takoðer upisali peti uzastopni gostujuæi trijumf. Predvodio ih je organizator igre Chris Paul s 18 koševa i 17 asistencija, a David West dodao je 22 koša.

Kod gostiju najbolji su bili Monta Ellis s 26 koševa te Stephen Curry s 20 koševa i šest asistencija.

Desetu su pak pobjedu u 11 posljednjih dvoboja upisali San Antonio Spursi na neugodnom gostovanju kod Utah Jazza. Bilo je 112-105 za momèad Gregga Popovicha u Salt Lake Cityju.

Spursi su uvjerljivo najbolja momèad lige s omjerom od 39 pobjeda i sedam poraza. Do ove toèke u sezoni (46 utakmica) samo je pet momèadi u povijesti NBA lige imalo bolji omjer. Spursima on predstavlja klupski rekord.

Manu Ginobili bio je opet prvo ime teksaške momèadi s 26 koševa. Tony Parker dodao je 23.

Deron Williams bio je prvo ime dvobvoja s 39 koševa i devet asistencija, dok je Al Jefferson dodao 22 koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE