Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Više nam nauèio iz poraza nego iz pobjeda

Trostruki uzastopni najbolji strijelac NBA lige Kevin Durant imao je veoma uzbudljivo ljeto. Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, a ovih dana je u kina došao i film Thunderstruck, u kojem Durant ima glavnu ulogu.

Sljedeæih æe dana Durant intenzivno promovirati svoj film, a s tim ciljem došao je u Washington, svoj rodni grad, gdje je dao intervju za Washington Post. Zapoèeo je Durant razgovor o NBA karijeri i o tome kako se veæ godinama u medijima spominje kako æe on dominirati ligom u narednim godinama.

“Èuo sam to puno puta, kako æu za tri ili èetiri godine dominirati ligom… To mi se ne sviða. Mislim da sam se veæ dokazao i da je moje vrijeme sada, a ne za nekoliko godina”, rekao je Durant. “Mislim da sam u ovih 5 godina koliko sam u ligi dokazao da mogu biti jedan od najboljih igraèa lige. Još je dug put ispred mene da postanem najbolji igraè, ali moje vrijeme je sada, sada zapoèinju moje najbolje godine.”

Rekao je i kako mu je bila velika èast nastupati na Olimpijskim igrama zajedno u ekipi sa zvijezdama poput LeBrona Jamesa, Kobe Bryanta, Chrisa Paula i drugih.

“Uvijek sam osjeæao da pripadam u društvo tih igraèa i moram nastaviti marljivo raditi kako bih i ostao ovdje gdje jesam. Zaista je dobar osjeæaj igrati s tim sjajnim igraèima i napraviti nešto posebno za svoju zemlju. Nisu nikad na mene gledali kao na najmlaðega meðu sobom, veæ su me uvijek podupirali i govorili mi da igram svoju igru.”

Progovorio je Durant i o poèetku svoje glumaèke karijere, odnosno o prvom nastupu na velikom platnu, èime se pridružio brojnim velikim igraèima koji su imali zapažene filmske uloge. Dodao je i kako u bliskoj buduænosti možemo oèekivati i njegov rap album.

“Najviše sam bio zabrinut zbog toga što sam stidljiv i nisam htio ispasti glupo na filmu. Ali mama mi je puno pomogla, rekla mi je da ne moram brinuti o tome i da ne dopuštam drugim ljudima da odreðuju kako æu ja živjeti. Tada sam shvatio kako je film dobra prilika da pokažem ljudima svoju drugu stranu, koju oni ne mogu inaèe vidjeti na košarkaškim parketima.”

Za kraj je Durant izdvojio što mu je najvažnije bilo ovoga ljeta. Konkurencija je velika, nastup u NBA finalu, osvajanje Olimpijskih igara, izlazak prvog filma, ali za njega nema dvojbe.

“Nastup na Igrama u Londonu je zasigurno vrhunac. Ne samo zato što smo osvojili zlato, nego i sve uspomene koje nosim iz Londona. Svaki dan nam je bilo odlièno. Dobar je osjeæaj osvojiti zlato, ali puno sam nauèio i iz poraza u finalu lige i iz cijele sezone u kojoj smo imali dosta uspona i padova. Puno više mogu nauèiti iz poraza i teških situacija nego iz pobjeda.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE