Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant vjeruje da je najbolji na svijetu

Kada bi vi recimo bili predsjednički kandidat koji trenutno baš i nije najpopularniji. Recimo, netko vas pita da li ste prava osoba za posao. Naravno da bi rekli: “Jesam i sada ću vam objasniti zašto…” jer da ne znate kako objasniti zašto ste vi prava osoba za tu poziciju, sigurno se ne bi kandidirali. Kada bi rekli: “Moj protivnik je možda malo više kvalificiraniji, ali ja to stvarno želim i mislim da bi također napravio odličan posao…” to baš i ne bi odisalo samopouzdanjem, nečime što je vrlo bitno u svakom pogledu života.

Samopouzdanje je vrlo teška stvar za izbalansirati, ne znate kada ga imate previše ili premalo, ali je glavna stvar za nekoga tko želi da uspije. Nemamo baš neku psihološku studiju koja bi to dokazala ali mislim da je to poprilično poznata stvar. Sada sve ovo rečeno treba povezati s Kevinom Durantom koji se trenutno nalazi na odmoru u Španjolskoj.

Kada su ga pitali tko je najbolji igrač na svijetu, KD nije odgovorio LeBron James ili Steph Curry, već je ponosno rekao – on. Naravno, veliki broj NBA fanova i generalno fanova košarke u 99% slučajeva neće reći Kevin Durant, ali ima jedan vrlo bitan razlog zašto je Durant rekao to što je rekao. Onog momenta kada on prestane vjerovati u sebe, vjerovati da je dovoljno dobar, onda će i ona zadnja šansa nestati da će on ikada ispuniti svoj potencijal i da će se zajedno s Anthonyjem Davisom i već spomenutim Stephom Curryjem boriti za titulu najboljeg na svijetu.

Prije godinu dana, Durantula je osvojio nagradu za najboljeg igrača sezone, i tada su počele priče o nekome tko može Kralju skinuti krunu, ali do krunidbe novog kralja nije došlo. Analitičari su se sada puno bolje ponijeli, te vrlo malo njih ima hrabrosti reći kako je Curry bolji od LeBrona, a to je vjerojatno i dobra stvar, jer je LeBron jednostavno najbolji. Ali, za Duranta postoji samo jedan odgovor na pitanje tko je najbolji košarkaš na svijetu, a taj odgovor ne samo da mora reći, on stvarno mora vjerovati u to što govori jer tako radi samopouzdanje.

Nakon ozljede koja je njega udaljila od parketa a Oklahomu od playoffa, samopouzdanje mu treba više nego ikad jer u njega vjeruje sve manje ljudi. Njegova vjera u svoje sposobnosti je ključ njegove čitave sezone i stvarno su dobre vijesti da od vrlo ranog dijela početka priprema za novu sezonu on pokazuje to prijeko potrebno samopouzdanje. Od sezone nas dijeli 45 dana, a hoće li Durant vratiti svoj status pretendenta na Kraljevu titulu najboljeg, vidjet ćemo u lipnju naredne godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE