Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dva glavna kandidata za novog GM-a Hawksa

Atlanta Hawksi su ovaj playoff i ovu sezonu završili u prvoj rundi, gdje su ih sa 4-2 pobijedili Washington Wizardsi. U sezoni gdje su prvi put nakon dugo godina igrali bez Jeffa Teaguea, Ala Horforda (Teague otišao u razmjeni, Horford kao slobodan igrač u Boston) te Kyle Korvera (razmjena u Cleveland), Atlanta je imala mnogo turbulencija, a dati četverogodišnji ugovor Dwightu Howardu se sada čini kao loša odluka (s obzirom na to koliko je „razmjenjiv“ njegov ugovor), tako da je očigledno u gradu moderne rep muzike vrijeme za promjene.

Nakon što su ranije ove sedmice sklonili Mikea Budenholzera s pozicije predsjednika košarkaških operacija (ostao je trener ekipe naravno) te Wesa Wilcoxa su spustili na drugu poziciju sa pozicije GM-a, Hawksi sada razmatraju opcije, a tu su dva imena najčešća u „pričama“ – Joe Dumars i David Griffin.

Naime, kako javlja Marc Stein sa ESPNa, Hawksi gledaju bivšeg GM-a Pistonsa i sadašnjeg GM-a Clevelanda. Dumars je bio prvi Afro-Amerikanac koji je uzeo titulu NBA šampiona kao GM, sa ekipom Pistonsa 2004. godine, a godinu prije je uzeo nagradu operativca godine. Međutim, kao mrlja u karijeri mu se svakako može naći biranje Darka Miličića, najvećeg busta u povijesti NBA lige, ispred imena poput Dwyanea Wadea, Chrisa Bosha i Carmela Anthonya. Osim Hawksa, navodno, i Pelicansi gledaju Dumarsa ako otpuste sadašnjeg GM-a Della Dempsa.

Što se tiče Davida Griffina, njegov najveći uspjeh je sigurno građenje šampionske ekipe oko LeBrona Jamesa, ekipe koja je pobijedila rekordne Golden State Warriorse u finalu 2016. Prije Clevelanda, u kojem je još uvijek, bio je u Phoenixu na raznim pozicijama čak 17 godina, a zadnje tri je proveo kao podpredsjednik košarkaških operacija. U Cleveland je stigao 2010., a GM je postao četiri godine kasnije. Međutim, ističe mu ugovor ove godine, a osim mogućeg novog ugovora sa Cavsima, priča se i o Orlando Magicu, koji je nedavno otpustio svog GM-a, Roba Hennigana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE